avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Activitate a.i.timi

Activitate a.i.timi

Consider ca nu este necesar sa dau tot contextul si detaliile problemei mele. As aprecia, va rog, incetarea comentariilor (si a glumelor) rautacioase.

Cu tot respectul pentru toti participantii la discutie, as dori finalizarea ei.
Am primit raspunsurile care mi-au fost necesare.

Multumesc celor care au dat un raspuns util intrebarilor mele.

Va multumesc pentru raspuns!

Fiind un bun achizitionat (doar) de mine, indiferent de modalitate (credit etc.), nu ar trebui sa revina mostenirea doar parintilor? Sotia nu va participa la cumpararea apartamentului.

Sau se poate face un testmanent, pentru a stipula ca, in eventualitatea decesului, daca nu am copii, as dori ca apartamentul sa fie lasat parintilor?

Exista vreun articol din lege unde sunt prevazute aceste aspecte?
Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartmanent, prin credit ipotecar.
Sunt casatorit (nu am copii); parintii mei sunt in viata si nu am alti frati.
In cazul decesului meu, cine va "mosteni" apartamentul: parintii sau sotia?

Multumesc anticipat!
Liliana Gradinaru a scris:

Ce sa cumpărați, că e deja al dv.?

Va multumesc pentru raspuns!
Proprietarul doreste ca imobilul sa fie "deplin" al meu, fara alte restrictii (care ar fi implicate de clauza din donatie), din motive personale ale proprietarului.

Multumesc,
Timi
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: mi-a fost donat acum cativa ani un apartament. Donatia este cu clauza de uzufruct. Am discutat cu proprietarul unic si doresc sa cumpar acest apartament, prin intermediul unui credit bancar.
Inteleg ca faptul ca este donatie prezinta o problema pentru banci.

Cum as putea continua? Se poate achizitiona apartamentul donat mie? Trebuie anulata donatia si ulterior doar achizitionat? Pot "dona inapoi" apartamentului donatorului initial si ulterior sa il cumpar?

Multumesc frumos,