avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea apartamentului care mi-a fost donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea apartamentului care mi-a fost donat

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: mi-a fost donat acum cativa ani un apartament. Donatia este cu clauza de uzufruct. Am discutat cu proprietarul unic si doresc sa cumpar acest apartament, prin intermediul unui credit bancar.
Inteleg ca faptul ca este donatie prezinta o problema pentru banci.

Cum as putea continua? Se poate achizitiona apartamentul donat mie? Trebuie anulata donatia si ulterior doar achizitionat? Pot "dona inapoi" apartamentului donatorului initial si ulterior sa il cumpar?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: a.i.timi , utilizator 11:55, 11 Octombrie 2017
Ce sa cumpărați, că e deja al dv.?
Liliana Gradinaru a scris:

Ce sa cumpărați, că e deja al dv.?

Va multumesc pentru raspuns!
Proprietarul doreste ca imobilul sa fie "deplin" al meu, fara alte restrictii (care ar fi implicate de clauza din donatie), din motive personale ale proprietarului.

Multumesc,
Timi
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
a.i.timi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la apartament MRRG MRRG Buna ziua. Vin cu o intrebare poate mai ciudată, in urma cu 5 ani am făcut act de vanzare-cumpărare cu abitație viageră cu unchiul meu pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Contract v-c uzufruct viager lacra mirela lacra mirela Buna ziua ! Multumesc anticipat tuturor care imi vor acorda din timpul lor pentru a ma indruma sau sfatui. Speta necesita explicatii mai lungi, dar voi ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)