avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Laura calin

Activitate Laura calin

Răspuns la discuția galagie in bloc
Faceti sesizare la Politia Locala din raza de domiciliu, pentru tulburarea linistii publice si pentru verificarea autorizatiei de functionare. Deasemenea puteti face sesizari la la primaria din localitate (Directia Inspectie si Control) pentru verificarea autorizatiei de functionare a salii de dans, sa verifice pentru ce a fost autorizata si ( Directia Mediu ) pentru poluare fonica. Mai departe va puteti adresa si la Garda de mediu pentru poluare fonica unde anexati reclamatia dvs si raspunsul primit de la primarie , daca acesta va nemultumeste.
Legea nr 230/2007 si HG 1588/2007 pentru inceput. Ar trebui totusi sa va puneti la curent si cu alte legi din domeniul acesta de activitate, Ca presedinte aveti principala responsabilitate de a colabora cu tertii si trebuie sa detineti cat mai multe informatii legislative.Asa ca puteti incepe cu legislatia afisata pe aces site.
Discuție Penalitati !
Buna ziua ! As dori sa ma ajutati sa lamuresc cum se aplica legal penalitatile de la furnizori. Exemplu concret: la o asociatie de proprietari s-a stabilit sa fie impartite penalitatile de la furnizori procentual, in raport cu suma datorata. Pana aici imi este clar.De aici incolo incepe dansul. 1. Nu exista nici o hotarare de Adunare Generala, nici decizie de Comitet Executiv, nici Regulament propriu de aplicare penalizari aprobat, nimic. 2.Penalitatile facturate de furnizori sunt impartite procentual la soldul lunii precedente, sold care este compus din lista lunii respective plus penalitati. 3. De mentionat faptul ca au facturat penalizari doar regia de apa rece si cea de furnizare agent termic si apa calda, Rezulta ca , facturile de gaze, electricitate s-au platit la timp, salariile s-au platit la timp, cheltuielile adminstrative s-au efectuat anterior introducerii lor in liste. Atunci, intrebarea mea este : cat de legal sunt aplicate aceste penalitati? Oare penalitatile facturate de furnizori nu trebuie aplicate procentual doar la consumurile de apa rece si apa calda si caldura si la soldul neplatit al acestora? Legislatia in domeniu prevede in art 42 alin 1 si 2 din HG1588 evidentierea pei calde si caldurii intr-un borderou si poate foarte usor sa se aplice procentual penalizarea la soldul neplatit. Care este parerea dvs? Expertul contabil numit de instanta intr-o cauza pe aceasta speta a concluzionat ca datoria este corecta. Acte studiate : listele, facturile puse la dispozitie de asociatie, actele de la dosarul cauzei (unde nu este depusa nici o decizie , hotarare) si chitante, fisa apartametului si i s-a dat verbal de catre administratora "cheita" cu modul de calcul. Va multumesc!