avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate Toni2017

Activitate Toni2017

Revin cu o intrebare care a mai fost pusa, dar nu a primit raspuns:
In conditiile in care se doreste trecerea contributiilor de la angajator la angajat, incepand cu 01 ianuarie 2018, la ce se refera prevederile din Legea 153/2017, anexa VI, art. 83? La angajator sau angajat? Daca se refera la angajator, pentru ca la angajat ( personal militar, politisti si functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare. ) se opreste o contributie, numita altfel, dar in acelasi cuantum, deci nu s-a scos aceasta contributie, atunci de la 1 ianuarie 2018 vor ramane aceleasi contributii ca in prezent, numai ce plateste angajatul? Multumesc anticipat!

Art. 83. – (1) Prevederile referitoare la contributiile pentru asigurari sociale de stat nu se aplica personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

(2) Prevederile referitoare la contributiile pentru asigurarile de somaj nu se aplica personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

(3) Prevederile referitoare la contributiile privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale nu se aplica personalului militar, politistilor, functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalului civil.

(4) Prevederile referitoare la contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate nu se aplica personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.