avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata contributiilor angajat si angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata contributiilor angajat si angajator

Revin cu o intrebare care a mai fost pusa, dar nu a primit raspuns:
In conditiile in care se doreste trecerea contributiilor de la angajator la angajat, incepand cu 01 ianuarie 2018, la ce se refera prevederile din Legea 153/2017, anexa VI, art. 83? La angajator sau angajat? Daca se refera la angajator, pentru ca la angajat ( personal militar, politisti si functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare. ) se opreste o contributie, numita altfel, dar in acelasi cuantum, deci nu s-a scos aceasta contributie, atunci de la 1 ianuarie 2018 vor ramane aceleasi contributii ca in prezent, numai ce plateste angajatul? Multumesc anticipat!

Art. 83. – (1) Prevederile referitoare la contributiile pentru asigurari sociale de stat nu se aplica personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

(2) Prevederile referitoare la contributiile pentru asigurarile de somaj nu se aplica personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

(3) Prevederile referitoare la contributiile privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale nu se aplica personalului militar, politistilor, functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalului civil.

(4) Prevederile referitoare la contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate nu se aplica personalului militar, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Toni2017, utilizator

Alte discuții în legătură

Prevederi legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice mbureac mbureac Vreau sa stiu si eu exact ce inseamna prevederile art. 83, anexa VI din Legea 153/2017, se refera la institutie sau la individ: Art. 83. – (1) Prevederile ... (vezi toată discuția)
Pensii apeiron2 apeiron2 Cei care au vechime in munca doar 2, 3 ani de zile , la implinirea varstei de pensionare , au dreptul la pensie? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Punctaj perioada asimilata nedumeritus nedumeritus ce punctaj se acorda perioadei asimilate la stagiul de cotizare, in care asiguratului i s-a retinut dar angajatorul nu a virat contributia la asigurari ... (vezi toată discuția)