avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate Nikolae1

Activitate Nikolae1

Răspuns la discuția Luminile LED
Mulţumesc pentru răspuns!
Nu eram sigur de acest lucru deoarece, din ce am înţeles, în legislaţia noastră rutieră nu sunt foarte bine definite "luminile de întâlnire" și termenul acesta , de multe ori este luat ad literam, chiar de către organele legii, fiind pasibil de amendă. Da,
mașina are DRL din fabrică. Gheorghe Florin a scris:

Luminile de întâlnire pe timp de zi (DRL) se aprind automat la pornirea motorului vehiculului. Ele îmbunătățesc substanțial vizibilitatea vehiculelor în trafic. Acestea tin locul luminilor farurilor de intalnire.
Atât timp cât luminile sunt din fabrica puteti merge pe drumurile naționale doar cu luminile de zi.

Luminile de întâlnire pe timp de zi (DRL) sunt concepute nu pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să lumineze drumul, ci pentru a le permite celorlalți participanți la trafic să observe autovehiculul respectiv. Luminile de întâlnire pe timp de zi consumă numai 25-30% din energia necesară funcționării farurilor pentru fază scurtă.

Legislația

Începând din 2011, în UE, DRL-urile sunt obligatorii pentru toate autoturismele noi și furgonetele mici. Începând din august 2012, această regulă li se aplică și camioanelor și autobuzelor. Vehiculele fabricate înainte de această dată nu trebuie modificate.

Discuție Luminile LED
Buna ziua! De curand, am in dotare de la firma unde lucrez, un autoturism echipat cu lumini LED. Intrebarea mea este daca pot folosi doar aceste lumini, pe timp de zi, pe drumurile unde este obligatoriu ca sa ai aprinse luminile de intalnire?