avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate Bife

Activitate Bife

Persona juridica romana ,care este inregistrata ca platiror de TVA in Romania,factureaza bunuri catre o firma care i-a furnizat un cod de TVA din Olanda.
Bunul ajunge din Romania in Germania unde i se face vama pentru a ajunge in afara UE, exportatorul nefiind firma din Romania.
Este o livrare intracomunitara pentru Romania?
De ce conditii este nevoie pentru a fi o livrare intracomunitara in Germania?
Multumesc!Care este reglementarea legala care specifica acest lucru?
Mai exista obligatia publicarii situatiilor financiare, pentru anul 2020,in Monitorul Oficial, indiferent de cifra de afaceri?
În cazul unei execuții de bunuri pentru care o firma
din Romania are contract cu o persoana juridica din Elveția care la rândul ei are contract cu o persona juridica din Indonezia.
Destinatia finala a bunurilor este Indonezia, condiția de livrare este FCA România, iar transportul este suportat de firma din Indonezia.Exporul în Indonezia îl face firma din România.Pe declarația vamala de export România este expeditorul, țară de Tranzacție este Elveția și țară de destinație Indonezia.Va rog să-mi puneți dacă vedeți vreo problema din punct de vedere fiscal în cazul unei astfel de operațiuni.Este OK contitia de transport FCA România și exportul efectuat de firma din România?
Care este articolul din Codul de procedura fiscala care reglementeaza plata la termen a unei obligatii fiscale, exemplu impozit pe profit, cu depunerea ulterioara a declaratiei fiscale ca urmare a neupdatarii corespunzatoare a sistemului ANAF, adica nu din vina contribuabilului mijlociu.Exista dobanda si penalitati in aceasta situatie?
Ce durata normala de utilizare vor avea bunurile achizitionate intr-un spatiu inchiriat?
Durata contractului de inchiriere sau durata din catalogul de mijloace fixe?
De exemplu, un sistem de alarma montat la usa de acces intr-un spatiu inchiriat.
Sistemul de alarma are durata normala de viata intre 8-12 ani conform catalogului mijloacelor fixe, iar durata de inchiriere a cladirii este de 2 ani.
Ce durata de viata trebuie aleasa pentru sistemul de alarma si care este temeiul legal.
In ce cont IBAN trebuie achitat fondul de handicapati in 2018?Ma refer la firmele care sunt contribuabili mijlocii.Pana in 2017 plateam impreuna cu veniturile din salarii in contul unic la bugetul de stat.
Este valabil contul si pentru rectificativele la declaratia 100 pentru anumite luni din anul 2017 privind fondul de handicapati?



Răspuns la discuția CIF punct de lucru
Imi puteti indica si articolul din lege care specifica acest lucru? Ati mai intalnit aceasta situatie?
De ce la inregistrarea unui punct de lucru cu peste 5 angajați , prin depunerea Declarației 060 am obținut un CIF pe care scrie ENTITATE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ in loc de PUNCT DE LUCRU.Este corecta aceasta încadrare?Mai exista astfel de CIF-uri?CIFul este obținut luna asta , este o formulare noua aceasta de ENTITATE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ in loc de PUNCT de LUCRU?