avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate Dor77

Activitate Dor77

Cererea reconventionala se poate depune odata cu motivele de apel , la tribunal ,sau trebuie depusa cu declaratia de apel la judecatorie...pana nu pleaca dos. la tribunal ?

Multumesc
Am o intrebare legata de regulile de procedura civila

Paratul a pierdut procesul in prima instanta , tot in prima instanta inainte de inchiderea dezbaterilor si ramanerea in pronuntare a intervenit in fav. paratului un intervenient voluntar acc.
In disp. horararii se arata ca s-a respins si cererea de int.voluntara accesorie .

Acum paratul a depus declaratia de apel dar simultan cu el a depus apel si intervenientul vol.acc , ambii au platit taxele de declarare apel si le-au anexat .

Pe portal este inregistrat doar apelul paratului nu si cel al intervenientului vol.acc ,vi se pare normal ?

Multumesc


Raspunderea notarului public

Daca instanta a constat ca un act notarial a fost incheiat fara respectarea procedurii de citare si a hotarat desfintarea acestuia , in ce masura poate raspunde acest notar ?

Eu am montat o teava la un bloc si am uitat sa pun garnitura si s-a inundat blocul, acum platesc zugraveala si sunt si urm. penal pt. neglijenta in serviciu .
Intervenientul voluntar accesoriu(in apararea unei parti) se impune citarea acestuia ?
Daca se respinge cererea de interventie accesorie ca neintemeiata fara a fi ascultat acest intervenient se incalca oare dr. la aparare al partii in fav, caruia a dorit sa se intervina ?

Multumesc
Inscriere ipoteca legala in CF

Buna ziua, ,incheierea ocpi prin care se admite inscrierea ipotecii legale in baza unui contract de antepriza in constructii se comunica ambelor parti ?

Multumesc

superficia se face numai in forma autentica..la notar
faceti o cerere reconventionala prin care solicitati evacuarea
BN a dobândit drepturi asupra bunurilor parintilor săi, Prin donație.
Speță succesiune

BN adecedat in anul 2000 și era căsătorită cu BD care a decedat în 2014
BD a lăsat un legat cu titlu universal pentru o nepoată.
După decesul lui BD ,nepoată a dezbătut succesiune testamentara și a devenit legatar universal. Au fost identificate bunuri dobândite de BD dinafară căsătoriei cu BN.

Problema este că în timpul căsătoriei celor 2 BN a dobândit drepturi asupra bunurilor parintilor săi,care in mod firesc ar intra in patrimoniul celor 2 soți.

BD nu a dezbătut succesiune de pe urma soției
BD si BN nu au copii împreună.

Autoarea lui BD dorește să solicite deschiderea succesiunii de pe urma soției autorului sau, aceasta a dat o declarație autentică de acceptare moștenire în numele autorului sau.

BN are copii dinafară căsătoriei cu BD,unul dintre aceștia a renunțat expres la moștenirea de pe urma lui BN, a mai rămas un copil.

Întrebarea este: poate solicita nepoată,autoarea soțului supraviețuitor in calitate de legatar universal deschiderea moștenirii pe partea soției defunctului sau autor ?

Multumesc
''şi-a încetat efectele la data de 28.05.2019 când dosarul a fost repus pe rol...

Pai, repunerea pe rol nu se face prin incheiere de repunere pe rol cu citare ?
Intrebarea pricipala la care caut un raspuns este : La repunerea pe rol se dispune prin incheiere cu citare ?

Este vb. de prima instanta .
Sa admitem ca in cursul judecatii se poate dispune suspendarea cauzei de 10 ori insa pentru a face transferul intre suspendari este nevoie ca procesul sa fie repus pe rol apoi suspendat ......cu citarile de rigoare ale partilor .

Pentru toate aceste ''repuneri pe rol'' este evident din literatura dreptului procesual ca instanta trebuie sa motiveze prin incheiere considerentele repunerii pe rol apoi prin alta incheiere considerentele noii suspendari .

Este logic pt. mine ca electrician dar observ ca pentru judecator care profeseaza in drept de peste 10 ani poate face o asemenea gogomanie . Daca eu as face in domeniul meu m-as curenta . Deci inteleg ca sunt si judecatori care nu stiu carte si tipa la avocati ...si le da amenzi ca au indraznit sa -i contrazica. Scuze ,dar e ceva real cu care cred ca va intalniti si voi .