avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate emil tugneanu

Activitate emil tugneanu

Ma refer la rolul agricol al lor,pentru care plateau taxele.Acest lucru este valabil dupa revolutie ,caci pe vremea cand era CAP ,tot pamantul era la gramada..Dupa revolutie s-a revenit la rolurile agricole cu care s-a intrat in CAP.Problema apare la eliberarea titlului de proprietate in care nu mai este trecut acest teren,probabil crezand ca v-a fi trecut la cel caruia l-au dat.Cu alte cuvinte acest teren acum legal nu este in proprietatea nimanui,si nu se poate face act pe el.tot ce povastesc eu se poate proba,si mai ales ca el se regaseste la rolul agricoldinaintea colectivizarii,dar si dupa revoluti.Multumesc frumos si o seara buna tuturor.
TERENUL RESPECTIV SE REFASESTE LA ROLUL FISCAL,IN REGISTRUL AGRICOL DAR NU SI IN TITLUL DE PROPRIETATE.
Parintii mei ,au cedat/vandut o suprafata de teren unui nepot fara a face vreun act.Acest teren se regaseste in registrul agricol dar nu si in titlul de proprietate.In aceasta situatie nu putem sa face actele necesare pentru ca beneficiarul actual al acestui teren sa poata intra in posesie legal.Cum trebuie procedat in aceasta situatie.Va multumesc frumos,
Buna seara,
Am cumparat acum 20 de ani un loc de veci,dar actul ca atare sa facut cu "donatie" pentruca cel de la care l=am cumparat nu avea titlu de proprietate si cred ca locurile de veci nu se vindeau.Dar am dat ceva bani pe el,destul de multi.Acum eu m-am mutat si mi-am luat un loc de veci la noul domiciliu.Asi vrea sa pot da acest loc de veci,primul,sa-mi recuperez banii.Dar notarul a spus ca nu se poate .Am vre-o cale de actiune in acest sens?. Va multumesc frumos.
Multumesc frumos.O seara buna sa aveti.
Este corect si legal ,ca pentru anii de stagiu rezultati ca urmare a desfasurarii activitatii in grupe de munca nu se acorda puncte de satabilitate,avand in vedere ca pentru activitatile desfasurate in grupe de munca s-a platit cotributii de asigurari sociale de 1,5 pana la de 2 ori mai mult decat pentru conditiile normale de lucru.Care este diferenta intre anii de stagiu cumparati ca vechime in munca si anii rezultati ca urmare a activitatii din grupele de munca.
Va multumesc frumos,si sa aveti o zi reusita.
Multumesc frumos.O seara buna va doresc.
La judecarea cazei ,la Curtea de Apel este obligatorie prezenta reclamantului.?Multumesc frumos.
In legea 19/2000 dar si in legea 263/2010,stagiul de cotizare luat in calculul pensiei pentru persoanele cu handicap accentuat ,era de 2/3 din sagiul complet.In noua lege se mai pastreaza aceasta prevedere/Multumesc frumos.
Răspuns la discuția stagiu de cotizare
Atunci cum interpretati modificarea art.55 din legea 263/2010,prin abrogarea alin.a,tabelul 1,introducandu-se al.b si tabelul 2,care stipuleaza ca reducerea varstei de pensionare in aceste conditii(conditii speciale) ,pentru un stadiu de 25 ani este de 13 ani.ori varsta de pensionare se reduce,dar in aceasta situatie la ce stagiu se calculeaza punctajul?