Buna seara,
Am cumparat acum 20 de ani un loc de veci,dar actul ca atare sa facut cu "donatie" pentruca cel de la care l=am cumparat nu avea titlu de proprietate si cred ca locurile de veci nu se vindeau.Dar am dat ceva bani pe el,destul de multi.Acum eu m-am mutat si mi-am luat un loc de veci la noul domiciliu.Asi vrea sa pot da acest loc de veci,primul,sa-mi recuperez banii.Dar notarul a spus ca nu se poate .Am vre-o cale de actiune in acest sens?. Va multumesc frumos.
Sa va recuperați banii de la cine anume.Eventual puteți și dvs găsi o modalitate de a instraina contra cost locul de veci în funcție de situația juridica a acestuia,regulamentul cimitirului dacă este privat,parohial,aparținând de administrația publica locala etc.Exista variante care se practica asa cum și dvs ați procedat la momentul respectiv..
L.E. Discutați și cu un alt notar,cereți un sfat si la administrația cimitirului respectiv ,,nu vad de ce nu ar exista variante.Ati plătit taxele anuale locul de veci /concesiunea este înregistrata pe numele dvs ?Ce motiv v a prezentat notarul etc.Toate aceste aspecte trebuiesc lămurite.