avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am cumparat acum 20 de ani un loc de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am cumparat acum 20 de ani un loc de veci,dar actul ...

Buna seara,
Am cumparat acum 20 de ani un loc de veci,dar actul ca atare sa facut cu "donatie" pentruca cel de la care l=am cumparat nu avea titlu de proprietate si cred ca locurile de veci nu se vindeau.Dar am dat ceva bani pe el,destul de multi.Acum eu m-am mutat si mi-am luat un loc de veci la noul domiciliu.Asi vrea sa pot da acest loc de veci,primul,sa-mi recuperez banii.Dar notarul a spus ca nu se poate .Am vre-o cale de actiune in acest sens?. Va multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va recuperați banii de la cine anume.Eventual puteți și dvs găsi o modalitate de a instraina contra cost locul de veci în funcție de situația juridica a acestuia,regulamentul cimitirului dacă este privat,parohial,aparținând de administrația publica locala etc.Exista variante care se practica asa cum și dvs ați procedat la momentul respectiv..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
L.E. Discutați și cu un alt notar,cereți un sfat si la administrația cimitirului respectiv ,,nu vad de ce nu ar exista variante.Ati plătit taxele anuale locul de veci /concesiunea este înregistrata pe numele dvs ?Ce motiv v a prezentat notarul etc.Toate aceste aspecte trebuiesc lămurite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare loc de veci elisa27 elisa27 buna ziua. as dori sa stiu cum se poate cumpara un loc de veci concesionat pe termen nelimitat dintr un cimitir parohial. (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)