avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Activitate diana_35

Activitate diana_35

Bunica din partea mamei a decedat in luna iulie a acestui an. Era bolnava mental, internata intr un sanatoriu si aflata legal in grija fiicei mai mici(matusa). Nu stiu sa va spun exact ce si cum din pct de vedere legal pentru ca si mama si matusa refuza sa dezvaluie orice fel de informatie legata de acest aspect. Singurul lor interes este mostenirea. Stiu ca intr un anumit interval de timp, trebuie facuta succesiunea. Cele 2 surori(mama si matusa) doresc sa imparta intre ele tot ce a ramas din partea bunicii, fara ca ceilalti mostenitori sa beneficieze de nimic. (bunicii mei au mult pamant). Bunicul inca traieste.
Intrebarea mea este:pot face acest lucru? Cum trebuie sa procedez si cui trebuie sa ma adresez din comuna respectiva pt a afla o eventuala data a succesiunii? Poate avea loc o succesiune formala sau neformala daca toti beneficiarii nu si exprima intentia de a renunta la cota lor? Sau aceasta cota se pierde automat dupa un anumit interval de timp? Pot beneficia eu si copilul meu de o parte cota?
Va multumesc.
Îmi cer scuze ca intervin în postarea altcuiva, se poate ca doamna sa aibă castig de cauza doar pe baza faptului ca mama nu avea temei legal sa o dezmosteneasca? Teoretic nici nu a făcut o..
Va multumesc.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Inteleg ca nu sunteti de acord cu testamentul.
Puteti sa atacati testamentul in instanta solicitand anularea acestuia, in termen de 3 ani de la data aflarii de existenta lui.

Nu exista aceasta denumire. Motiv pentru care am și pus ghilimelele de rigoare.
Era "doar" o forma de exprimare.
Legea îți reglementeaza dreptul de moștenitor iar tu ai libertatea de a-l accepta sau renunță la el.

raluk0207 a scris:

Indicati-mi articolele care reglementeaza "mostenirea fortata". Exact cu aceasta denumire.

Consultați noul Cod Civil
Este "mostenire forțată". Eu personal sunt de acord cu ea dar aceasta este o alta discuție.
Moștenitorul poate renunța la cota, dar atunci se considera ca nu a fost niciodată moștenitor.
raluk0207 a scris:

Moștenire forțată? Legea moștenirii forțate?
De unde le scoti, nu stiu...
De asemena, nu stiu de unde ar putea vreodata rezerva succesorala sa fie 75% (3/4). Poate ne dai si un exemplu.
Presupunând că există un singur moștenitor rezervatar. Rezerva este jumatate din cota legala, deci maxima rezeva succesorala ar fi de 1/2.


Când angajatii băncii sau persoanele
abilitate care operează ATM ul vor verifica operațiunile (în caz ca se procedează asa) vor găsi eroarea respectiva care va fi asociata numărului d voastră de card.
Din câte știu eu, aceasta operațiune este reala, cel puțin la băncile din afara tarii.
Nu sunt avizata în a da sfaturi legale dar...vi se pare o gluma?
Puteți avea probleme serioase.
N am gasit asa ceva in contract dar tocmai acum, fiind la locul de munca, am fost chemata in biroul directoarei si mi s a spus ca o sa mi se desfaca cotractul, iar dat fiind faptul ca sunt in perioada de training, nu necesita nici o motivatie din partea ei.
Asta pentru ca mi am permis sa intreb de acele bonuri...
Are vreun sens sa fac vreo reclamatie sau nu?
Multumesc
Va mulțumesc pentru răspuns!
Deci ceea ce fac ei este ilegal sau nu putem merge asa departe?
Este decizia lor dacă vor sau nu sa acorde aceste bonuri în cele 6 săptămâni de instruire sau "îmi pot cere drepturile"?
Este adevarata( ce spune legea) ca in perioada de training in campul muncii angajatul nu primeste bonuri de masa?
Ni s a justifcat aceasta actiune prin explicatia: "sunteti in perioada de pregatire si nu produceti beneficii"
multumesc, Diana
Discuție Alocatie copil
Am un copil de aproape 2 ani, nascut.pe teritoriul Germaniei.din.parinti.romani necasatoriti.Pe certificatul de nastere este trecuta doar mama,ulterior efectuandu se un test ADN si eliberandu se Fatershaftannerkenung(nu.stiu daca am.scris bine) /o recunoastere de paternitate din.partea tatalui.
Mama si copilul au.parasit De. Are copilul dreptul sa primeasca in continuare alocatie din Germania sau alocatia europeana,mama nefiind.in contact cu tatal?( stiu ca pt uptima e nevoie de niste acte din.partea tatalui)
Multumesc
(Mama si copilul au locuit innDe,copilul a avut alocatie si.ambii au fost inregistrati in distem cu nr de identificare)
eclair :


Buna ziua- pt "parerea d voastra nu este importanta" : de asta am mentionat ca nu exista legi.pt.moralitate. Eu fac ceea ce trebuie facut
Copilul are deja cert romanesc.
Desigur ca parerea mea este irelevanta in fata.legii!
insa:
Copilul fiind nascut inafara tarii unde s a stabilit paternitatea(repet,este Stabilita de catre Protectia Copilului din De,hotarare care.la ei Nu Necesita sentinta unui.tribunal. {discutabil daca aici.poate sau nu.poate fi recunoscuta[?]}, nu s ar putea aplica/ invoca drepturile internationale ale copilului? Sau.la.noi.nu exista asa ceva? A primit niste Drepturi intr o anumita tara,drepturi care nu ii dispar doar pt ca si a schimbat domiciliul.
Din afara tarii,un avocat poate gasi o persoana in Romania-de ce nu s ar putea si invers(asta a fost.logica mea) Daca tatal este rau.platnic si/sau rauvoitor,cu un avocat bun cazul.poate intra la penal.sau imi imaginez doar o.justitie dreapta?
Desigur acestea sunt doar idei sau ideile mele dar de asta am.postat aici,ca sa le " verific"

Demos,unul.dintre inspectorii Jugentamt mi a spus in.perioada precedenta nasterii ,referitor la fuga(presupusa in acel.monent) a tatalui din Germania in Romania, ca ea(doamna) are dreptul legal sa il.caute pe tata(presupusul tata) prin Ministerul de Justitie. Trebuie ca actul sa fie reciproc atunci,nu?
Trebuie ca exista un acord/intelegere intre tari. Sau e doar o.presupunere?..
plus,Testul ADN, este o Proba fizica care exista,pe hartie,trimisa in.2 formulare mie si tatalui