avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

Bunica din partea mamei a decedat in luna iulie a acestui an. Era bolnava mental, internata intr un sanatoriu si aflata legal in grija fiicei mai mici(matusa). Nu stiu sa va spun exact ce si cum din pct de vedere legal pentru ca si mama si matusa refuza sa dezvaluie orice fel de informatie legata de acest aspect. Singurul lor interes este mostenirea. Stiu ca intr un anumit interval de timp, trebuie facuta succesiunea. Cele 2 surori(mama si matusa) doresc sa imparta intre ele tot ce a ramas din partea bunicii, fara ca ceilalti mostenitori sa beneficieze de nimic. (bunicii mei au mult pamant). Bunicul inca traieste.
Intrebarea mea este:pot face acest lucru? Cum trebuie sa procedez si cui trebuie sa ma adresez din comuna respectiva pt a afla o eventuala data a succesiunii? Poate avea loc o succesiune formala sau neformala daca toti beneficiarii nu si exprima intentia de a renunta la cota lor? Sau aceasta cota se pierde automat dupa un anumit interval de timp? Pot beneficia eu si copilul meu de o parte cota?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:48, 4 Octombrie 2019
Dezbaterea succesiunii este doar formală.
Fie la notar, daca va înțelegeți amiabil.
Fie pe cale judecătorească, daca nu ajungeți la un consens.
In ambele variante, nu aveti cum sa ii excludeti pe ceilalți.
Solicitați atribuirea pamanturilor către cele două surori, cu obligația de a achita celorlalți sulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca renunt la ... Mihamc Mihamc Se poate pune o clauza la succesiune care sa zica ca renunt la sa zicem 10% din mostenire la momentul la care casa+terenul (mostenirea) se vinde? La momentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)