avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Activitate Alex.bratu

Activitate Alex.bratu



ynocentta a scris:

Dezvoltatorul a dat garantie pentru casa?
Precizati ca drumul dintre case este parte comuna
Concret care este statutul drumului privat,drum public?


Este drum privat, cota parte a fiecarui proprietar.

Pe acte, nu e nicio garantie - este doar acea garantie legala de 3 ani impotriva viciilor ascunse
Buna seara,
Locuiesc intr-un complex de case, care are parte comuna drumul dintre case - toti proprietarii sunt parte dintr-o asociatie de proprietari.

Avand in vedere ca drumul nu a fost nivelat asa cum trebuie, langa casa mea se formeaza intotdeauna balti, care creaza infiltratii la fundatia casei (deja tencuiala de pe perete a inceput sa fie distursa de catre apa).
Am 2 intrebari:
1. Poate fi somat in vreun fel dezvoltatorul sa rezolve aceasta problema (vanzarea caselor facandu-se acum jumatate de an)?
2. Avand in vedere ca proprietarii sunt reticienti in a investi bani in repararea drumului, poate fi somata in vreun fel asociatia sa efectueze reparatiile necesare, obligandu-i astfel sa accepte reparatiile cuvenite?

Buna ziua,

In cadrul companiei pt care lucrez se propaga ideea ca nu este nicio obligativitate legala sa se plateasca cumulat sporurile salariale, dupa cum urmeaza:
- spor de deplasare
- spor de ore suplimentare
- spor de lucru noaptea

Angajatorul spune ca nu este obligat sa plateasca un cumul de sporuri daca, de exemplu, se munceste in week-end, in afara localitatii noaptea - el va plati doar sporul cel mai mare.

Exista vreo reglementare legala ce il obliga pe angajator sa plateasca toate sporurile?