Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Mie mi-e imposibil sa tocesc din Neagu sau din Codul de pr pen explicat al lui Volonciu, ci am nevoie sa inteleg cum s-au nascut institutiile, un istoric.
In tratatele din perioada comunista se punea accent pe aceste aspecte.
Spre exemplu caile extraordinare de atac in materie penala. Neagu imi arunca pur si simplu articolele si le comenteaza succint, fara legaturi.
In Volonciu din 1974 se prezinta f. pe larg care a fost scopul lor initial, de ce admiterea in principiu la revizuire presupune faza cercetarii de catre procuror :) s.a.
Cartile se gasesc destul de greu (eu le-am luat de la un anticariat din Maramures, prin colet) =D>
P.S. Pt Admitere INM August 2011 le voi studia mai bine :">=D>
sheeba a scris:
cum mie mi-a pus capac penalul si pr.penala ma apuc de invatat cu ele...grile multe si toceala..ca daca nu le retin din placere macar s-o fac ”din obligatie” :O:((
Imi permiti sa-ti recomand ceva? Si poate se poate aplica si altor colegi...
Va recomand cu caldura tratatele vechi ale lui Volonciu (1974 - Drept Procesual Penal General + Special) alaturi de Codul de procedura Penala explicat al lui Dongoroz - 1970 (2 volume).
Eu le-am luat de la anticariate si cel putin tratatul vechi al lui Volonciu e excelent pentru ca explica de unde au luat nastere institutiile actuale in codul de procedura penala, alaturi de faptul ca intelegi "cum era inainte" si cum e acuma... Putand face paralele.
.. azi am facut 62 de puncte, asa ca sunt si eu in grupa mare pentru august:) :yeah: