avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate AlexiaC

Activitate AlexiaC

Cat castiga net un consilier de probațiune debutant?
Cât ia salariu un grefier angajat pe o perioada determinata față de unul care a terminat cursurile SNG? Se bucura si de chirie decontata?
Poate fi complicitate la conducerea unui vehicul fără permis dacă te urci într-o mașină, știind că șoferul nu are permis?
Pai nu mi se pare corect. Nu era proprietarul mașinii. Ce putea sa facă? Sa-i dea in cap sa conducă mașina ce nu-i aparținea?

Ionut.ion a scris:

Daca era cu el in masina o sa aiba si el probleme...
Daca era pietaon si a fost chemat ca martor nu sa pateasca nimic.

Prietenul meu are permis valabil, iar vecinul său nu poseda deloc permis și l-a rugat să-l ducă până în oraș. Mașina este în proprietatea vecinului. Vecinul voia sa scoată el mașina din parcare și în intersecție a fost prins de politie. Dacă prietenul meu știa ca vecinul nu are permis, poate fi trimis în judecata pentru încredințarea vehiculului? Va fi audiat ca martor și nu mi se pare drept... Nu putea să-i dea în cap sa conducă el, dacă nu era mașina lui... Acel om și-a asumat.
As fi recunoscătoare pentru un răspuns..
Un primar nu doreste sa ma angajeze ca asistent social, am toate actele necesare care sa ma autorizeze, iar legea impune o obligatie pentru primar de a ma angaja, eu avand grija de o persoana cu un handicap sever, de gradul 1. Am introdus cererea acum 3 ani, iar primarul nu-si indeplineste obligatia din motive personale, pentru ca a avut un conflict cu o ruda de a mea. Ce as putea face? La cine sa apelez? Se poate incadra fapta lui pe infractiunea ,,abuz in serviciu"? Cui ii pot cere ajutorul fara a apela la instanta de judecata? Pot sa recuperez toate salariile ce mi s-ar fi cuvenit de acum 3 ani? Multumesc!
Discuție Malpraxis
Buna! Am o rudă care a fost pusa in primejdie din vina unui medic. Doreste sa depuna plangere. Medicul lucreaza la spitalul din Iasi. Ulterior a ajuns la spitalul din Cluj unde a fost salvată. Unde poate sa depune plângere? Are nevoie de avocat cand depune plangere sau va primi unul din oficiu? Care este procedura pentru malpraxis? Se merita sa faca acest lucru? De ce dovezi are nevoie?
Răspuns la discuția Vanzare picturi
.

AlexiaC a scris:

Dacă vând o pictură făcută de mine, fără a fi PFA, sunt obligat să platesc impozit? Unde se încadrează o astfel de vânzare?
Îmi poate oferi cineva un model de contract de vânzare pentru un tablou?

Răspuns la discuția Picturi vanzare

.
AlexiaC a scris:

Dacă vând o pictură făcută de mine în ce condiții trebuie să merg la notar pentru a încheia un contract de vânzare? Care sunt avantajele unui contract încheiat la notar față de unul întocmit de părți fără ajutorul unui terț? Dreptul de suită este condiționat de înregistrarea la notar a contractului de vânzare?

Răspuns la discuția Procură

Mulțumesc!
AlexiaC a scris:

Bună ziua! Este valabilă o procură făcută în România pentru a lua altcineva o sumă de bani de la stat în Suedia? Procura trebuie făcută la ambasada Suediei din România sau la un notar obișnuit și tradusă ?
Suma de bani reprezintă o restituire a impozitelor platite la stat.