avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Activitate alin_mihai_ro

Activitate alin_mihai_ro

Se fac 2 ani ... repede uita omul.
Actele atasate mai sus, sunt singurele acte detinute de catre mine si de catre fostul proprietar.

Ca sa va raspund la intrebare, sptatiul era folosit la comun pe timpuri, in anii 40-70 (imobilul este construit in anii 40) de catre cei care locuiau la parter, iar acum in prezent dupa achizitionarea de catre fostul proprietar a "ramas asa" din dezinteres.
Buna seara stimati membrii avocatnet.ro.

De ceva vreme, intampin o problema destul de delicata si am primit cate o opinie diferita de la fiecare persoana intrebata, tocmai de aceea am hotarat sa cer ajutorul unor specialisti.

Am cumparat o locuinta tip garsoniera iar conform ultimului contract de vanzare-cumparare ea este compusa din 1 camera de locuit si dependinte (bucatarie, oficiu, dus, vestibul), in suprafata totala de 26,33 mp, din care suprafata utila 22,93 mp, impreuna cu cota parte aferenta de 375/10.000 din partile si dependintele din imobilul-bloc, care prin natura lor sunt in folosinta comuna a tuturor proprietarilor de apartamente.

In contractul anterior de vanzare-cumparare, suprafata utila este mentionata ca fiind de 26.33 mp.

Contract de vanzare incheiat intre mine si proprietar (nou):
img src="[ link extern ]

Contract de vanzare anterior (vechi) :
img src="[ link extern ]

La data cumpararii, proprietarul mi-a declarat ca odata cu cumpararea garsonierei, voi detine si dreptul de proprietate asupra incaperii denumita "dus" , ce se afla separat de garsoniera, pe acelasi hol, la acelasi nivel, dar cu o intrare separata la o distanta de aproximativ 10m.

Releveu apartament (nou) :
img src="[ link extern ]

Releveu apartament (vechi) :
img src="[ link extern ]

!!Atentie exista diferente intre mentiunile Suprafata Totala si Suprafata Utila.

Problema pe care o intampin acum este ca acea incapere denumita "dus" a fost folosita in trecut ca si toaleta comuna "de serviciu" a imobilului, iar eu acuma doresc sa inchid cu cheie acea incapere si sa o folosesc in scop personal ca si spatiu de depozitare si nu sunt lasat de catre administrator si ceilalti locatari sa fac acest lucru deoarece acea incepere "dus" este inca considerata de catre ei ca fiind spatiu comun.

Intrebarea mea este: este acel spatiu denumit "dus" in proprietatea mea personala si il pot folosi dupa bunul plac sau este in continuare spatiu comun si nu ii poate fi modificata destinatia ?

Va multumesc foarte mult pentru ajutor si sper sa gasesc o solutie legala si corecta pentru aceasta situatie.

O seara minunata sa aveti :)