avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Activitate cocoseibar

Activitate cocoseibar

Da,doresc sa adopt copilul. Tatal biologic invata copilul sa se dea cu capul de pereti,sa injure ,sa scuipe si sa loveasca. , etc. (cum pot dovedi asta?) Nu e normal pentru un copil de 2 ani sa faca asa ceva. Nu am nimic impotriva daca-l vizteaza sau il tine un weekend doua pe luna.Tot ce vreau este sa nu-l mai invete prostii,iar mama tatalui biologic invata copilul sa-i spuna mama... Ar putea sa o dea in judecata? Se incadreaza la fals informatic conform art,325 c.p(anterior din art 48 din legea. 161/2003) din cate cred eu.
Este custodie comuna,dar el vrea sa-l tina la el toata perioada cat este ea plecata. Nu ii interzice sa nu-l vada,vrea sa faca procura. Ce acte necesita si cat ar coata?
Dana Fatol a scris:

Bună ziua,

Dacă autoritatea părintească este comună atunci nu îi poate interzice tatălui să vadă sau să ia copilul. Ca să interzică legăturile cu tatăl biologic ar trebui să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.

Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa lase copilul in grija mamei pana revine in tara fara sa-l poata lua tatal biologic. Multumesc frumos !
Dar nu exista nicio solutie,nimic? Niciodata nu va fi de acord cu asa ceva,nici procura nu va semna.
Sotia mea a fost casatorita inainte, are un copil minor de 2 ani cu fostul sot. Daca iau copilul pe numele meu se poate iesi cu el din tara fara acordul celuilalt parinte? Au custodie comuna, iar tatal are dreptul la vizita in prima saptamana a lunii si a 3-a saptamana a lunii.