avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor cu domiciliul la mama. Cum poate fi lăsat în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor cu domiciliul la mama. Cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata?

Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa lase copilul in grija mamei pana revine in tara fara sa-l poata lua tatal biologic. Multumesc frumos !
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 13:22, 13 Aprilie 2018
Bună ziua,

Dacă autoritatea părintească este comună atunci nu îi poate interzice tatălui să vadă sau să ia copilul. Ca să interzică legăturile cu tatăl biologic ar trebui să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.
Este custodie comuna,dar el vrea sa-l tina la el toata perioada cat este ea plecata. Nu ii interzice sa nu-l vada,vrea sa faca procura. Ce acte necesita si cat ar coata?
Dana Fatol a scris:

Bună ziua,

Dacă autoritatea părintească este comună atunci nu îi poate interzice tatălui să vadă sau să ia copilul. Ca să interzică legăturile cu tatăl biologic ar trebui să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.

Procura nu o ajuta, ceea ce are de facut este sa urmeze procedura de delegare a autoritatii parintesti catre bunica. Gasiti detalii pe net.

Insa daca tatal doreste sa stea cu minorul si exista custodie comuna este posibil ca instantele sa dea prioritate tatalui asa cum ar fi firesc. Fara a cunoaste detaliile concrete ale cazului e mai greu de dat un verdict.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce sa nu stea copilul la tata? Care ar fi problema? De ce sa fie minorul privat de ambii parinti?
Daca nu exista motive speciale normal instantele vor da intaietate tatalui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca copilul nu sta cu mama, ar trebui sa stea cu tata si invers. Asta pentru ca parintii au intaietate, asa cum e normal, in privinta drepturilor dar si a obligatiilor fata de copil. Desigur ca de aici incep detaliile care fac fiecare caz unic. Cu cine a locuit pana in prezent copilul, cine s-a ocupat de fapt de el, cat s-a implicat/nu s-a implicat tatal, care sunt conditiile la bunici versus la tata, care e durata sederii mamei in uk etc.
Cel mai normal ar fi ca mama sa plece cu copilul, caci de aia are copilul domiciliu la ea. Caci si la acest capitol avem drepturi dar si obligatii.
In plus, daca copilul va sta la tata si mama va pleca in uk, sa fiti sigur ca nu veti mai lua copilul din Romania,ceea ce si asta e normal.
Pe scurt: parintele la care isi are copilul domiciliul are niste obligatii, de care, daca nu se achita, intra pe rol celalalt parinte, cu drepturile ce ii vor reveni din situatia de fapt.
Desigur, daca e vorba doar de o vacanta, 1 saptamana, 1 luna, asta e cu totul altceva.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Copilul nu mai vrea să stea cu tatăl biologic și a plecat la mama mea, iar el face mult scandal din acest motiv. ce șanse sunt să rămână la bunici? Meryy Meryy În primul rând buna seara tuturor,vin și eu cu o problema un pic mai delicată.cu multi ani in urma eram cu fostul soț și într-o perioadă proastă am ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)