avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Activitate B52reloaded

Activitate B52reloaded

Răspuns la discuția creanta bancara?!
revin. o cercetare a actelor normative nu te va ajuta in nici un fel, de exemplu, sa intelegi in ce conditii poate banca declara exigibilitatea anticipata a imprumutului ... in caz ca asta ar fi problema. prevederile legale care reglementeaza diferite tipuri de contracte sunt, de cele mai multe ori, legi care contin norme dispozitive, de la care se poate deroga. cred ca cel mai bine ar fi sa te uiti pe legislatia cu privire la disciplina contractuala - Legea 469/2002 -(nu mai tin minte daca se aplica si bancilor, dar nu vad de ce nu caci si ele fac acte de comert in sensul art. 3 C.com) si cu privire la clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori Legea nr. 193/2000 cu toate modificarile. Mult succes, insa nu te chinui singura, ca nu te vei descurca ... nu se descurca firme mari oneste in relatia cu bancile .... Doar smecherii se descurca in relatia cu bancile! Si nu sunt putini!
Răspuns la discuția creanta bancara?!
ma raliez la raspunsul lui George. prin urmare banca poate actiona doar in baza contractului de credit bancar. daca tu consideri ca s-a produs un "abuz" in executarea drepturilor bancii trebuie sa ne si explici in ce consta acest abuz. daca insa consideri ca ai incheiat un contract care contine clauze abuzive trebuie sa ne spui in ce ar consta acestea. nu te putem ajuta pana nu ne precizezi mult mai detaliat care este problema. fara problema nu avem cum sa-ti dam o solutie sau sa-ti confirmam sau nu daca banca actioneaza corect. multi beneficiari de credite considera ca bancile actioneaza abuziv dupa ce-si primesc creditul, insa in momentul in care se angajeaza in raporturi cu banca nici macar nu citesc contractul. semneaza ca primarii
Extrasul de carte funciara e de capatai. Acolo vei vedea si daca sunt notate procese cu privire la imobilul pe care vrei sa-l achizitionezi. cat timp nu sunt Notari inregistrare in cartea funciara sau sarcini cu privire la imobil, acesta este "oficial" curat. Intr-adevar ... exista si situatii in care actele care stau la baza inregistrării proprietatii sunt false (chiar si hot. judecatoresti), insa cine se poate proteja impotriva acestui risc? Repunerea partilor in situatia anterioara instrainarii se poate dispune doar daca se demonstreaza ca dvs. aveati cunostinta ca e ceva in neregula cu titlul de proprietate al instrainatorului.

Oricum din povestea dvs. se pare ca stati bine, astfel incat decizia dvs. de cumparare nu ar trebui afectata de diverse scenarii posibile, ci doar de continutul extrasului funciar si bineinteles de toate celalte "sarcini" ale imobilului ... intretinere ... contractele de furnizare de utilitati ... etc.
Răspuns la discuția neplata facturii Connex
Plateste deocamdata doar contravaloarea serviciilor Connex prin virament bancar, fara penalitati. Apoi le trimiti o copie de pe OP cu o adresa de inaintare in care le spui ca penalitatile sunt exagerate si consideri clauza abuziva ...rugandu-i sa diminueze penalitatile pana la nivelul celor percepute de stat pentru intarzierea la plata ... adica 0,06% pe zi de intarziere.

Este bine ca in OP sa scrii ce anume platesti suficient de detaliat incat sa inteleaga. Adica "contravaloarea serviciilor de telefonie mobila pentru lunile ......." Nu uita codul de client Connex ... il gasesti inscris pe facturile emise.
Răspuns la discuția delegatie 1132 C.civ
iti multumesc ... insa in cutia craniana a functionarilor MFP creierul pluteste intr-o mare de bale ... ei o tin pe a lor ... anulare de datorie si gata! degeaba li se explica ca datoria se mentine ... ma gandeam doar daca este posibil sa luminezi pe cineva la ANAF si mai apoi in instante ... carora le este cam teama sa "rastoarne" deciziile ANAF tocmai pentru ca nu se pricep si nici nu-si doresc asta ... cat timp la Trib Buc te judeca pe litigii fiscale magistrati care in acelasi timp judeca litigii de dreptul muncii si contencios administrativ propriu-zis ... e greu sa anticipezi ca se va imparti cumva dreptatea
va rog sa va uitati ... fara sa va stea inima in loc pe HG 1163/2004. Uitati unde se duc banii nostrii!!! Stie cineva criteriile de selectie pentru un portar care e trimis in misiune diplomatica? MAE face selectie sau se lucreaza ca peste tot pe ochi frumosi ?
impozitul se plateste exclusiv in statul de rezidenta.
ce cetatenie are sotul?