avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Activitate Alin sandu

Activitate Alin sandu

Va mulțumesc din suflet pentru răspunsuri, eu nu il schimbam daca nu imi expira la sf lunii aprilie dar am si ghinionul asta ca expira, acum ramane la mana norocului. O zi buna va doresc din suflet

Quartila a scris:


DIRECTIVA 2006/126/CE
A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI
din 20 decembrie 2006

privind permisele de conducere (reformată)

Articolul 11

Dispoziții diverse privind schimbarea, retragerea, înlocuirea și recunoașterea permiselor de conducere

(1) În cazul în care titularul unui permis de conducere național valabil eliberat de un stat membru își stabilește reședința obișnuită într-un alt stat membru, acesta poate solicita ca permisul său de conducere să fie schimbat cu un permis echivalent. Statului membru care efectuează schimbarea îi revine sarcina de a verifica pentru ce categorie continuă să fie efectiv valabil permisul prezentat.

(2) Sub rezerva respectării principiului teritorialității legislației penale și polițienești, statul membru în care este situată reședința obișnuită poate aplica dispozițiile sale naționale cu privire la restrângerea, suspendarea, retragerea sau anularea dreptului de conducere al titularului unui permis de conducere eliberat de un alt stat membru și, în cazul în care este necesar, poate schimba permisul în acest scop.

(3) Statul membru care efectuează schimbarea returnează permisul vechi autorităților statului membru care l-a emis și comunică motivele acestei acțiuni.

(4) Un stat membru refuză eliberarea unui permis de conducere unui solicitant al cărui permis de conducere face obiectul unei restricții, suspendări sau retrageri într-un alt stat membru.

Un stat membru refuză să recunoască valabilitatea oricărui permis de conducere eliberat de un alt stat membru unei persoane al cărei permis de conducere face obiectul unei restricții, suspendări sau retrageri pe teritoriul statului membru anterior.

De asemenea, un stat membru poate refuza eliberarea unui permis de conducere unui solicitant al cărui permis a fost anulat într-un alt stat membru.

(5) Înlocuirea unui permis de conducere care a fost, de exemplu, pierdut sau furat se poate obține numai de la autoritățile competente ale statului membru în care titularul își are reședința obișnuită; autoritățile respective asigură înlocuirea pe baza informațiilor pe care le posedă sau, dacă este cazul, pe baza unei atestări a autorităților competente din statul membru care a eliberat permisul inițial.

(6) În cazul în care un stat membru schimbă un permis de conducere eliberat de o țară terță cu un permis de conducere de model comunitar, această schimbare, precum și orice reînnoire sau înlocuire se înregistrează pe permisul de conducere de model comunitar.

O astfel de schimbare se poate efectua numai în cazul în care permisul eliberat de țara terță a fost predat autorităților competente ale statului membru care efectuează schimbarea. În cazul în care titularul acestui permis își stabilește reședința obișnuită într-un alt stat membru, nu este necesar ca acesta din urmă să aplice principiul recunoașterii reciproce prevăzut la articolul 2.

Până la urmă, avea dreptate avocatul spaniol.
Iar în conformitate cu ultimul paragraf, fiind în UK nu sunteți obligat să îl preschimbați.
Acum, și asta este teoretic și așa spune legea internațională ce primează celei naționale. Însă nu este obligatoriu sa se întâmple așa.
Realitatea poate fi diferită .

Mulțumesc mult pentru răspuns, asta cred si eu nu cred ca un avocat spaniol e atat de prost sa mi zica ca pot atata timp cat 2 tari nu au aceleași legi, eu oricum o sa incerc la sf lui martie cand ajung acasa. O seara buna

Quartila a scris:

Ba da, puteti să îl preschimbați. Nu are nici o relevanta că nu aveți drept de circulație în Spania.
Probleme pot aparea atunci când românii trimit permisul înapoi în Spania. Că nu se retine aici.
Problema este undeva la mijloc, fiindcă nu știți cum vor proceda romanii.
Altii spun că nu se trimite nnicaieri, și îl păstrează autoritățile romane. .Cred ca veți avea noroc.
Dar, fiind plecat in UK nu prea veți avea probleme.

Ipotetic și că o paralela, daca a-ți fi primit interdicție de a intra în Franța, nimic nu v-ar fi împiedicat să vă plimbați prin. Germania.

Ok am înțeles va mulțumesc pentru răspuns. O seara bună.
Va mulțumesc mult pentru răspuns, si as vrea sa adaug ca am facut aceasta întrebare deoarece avocatul pe care l am avut in Spania mi a zis ca pot sa vin in Ro sa dau de permis deoarece legile sunt diferite de la o tara la alta si ca pedeapsa este decat pe teritoriul spaniol. As avea vre-o posibilitate sa fac ceva sa nu stau acest timp(care mi se pare abuziv pentru o alcoolemie fara victime fara accident fara absolut nimic), sunt conștient am gresit trebuie sa platesc doar ca am nevoie de permis ca de aer, va rog din suflet daca stiti ceva sa ma indrumati si pe mine. Mulțumesc mult o zi buna va doresc.
Bună seara, am o mare nedumerire am permis de conducere spaniol, de curând mi a fost suspendat in Spania pentru alcoolemie pe o perioada de 2 ani jumate, eu permisul nu l am predat pe motiv ca l am pierdut, avocatul mi a zis ca pot sa vin in România sa mi schimb permisul cu unul romanesc pe motiv ca ma afectează pedeapsa doar pe teritoriul spaniol, de curând am fost verificat la vama in România pentru permis si mi a iesit totul bine, momentan sunt in Anglia si acum 3 zile am fost oprit in trafic si legitimat si la fel am dat permisul si totul ok. Intrebarea mea este: pot sa preschimb permisul actual cel de Spania cu unul românesc? Va mulțumesc anticipat