avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis spaniol suspendat în Spania, dar nepredat la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis spaniol suspendat în Spania, dar nepredat la poliție. Îl pot preschimba cu unul românesc?

Bună seara, am o mare nedumerire am permis de conducere spaniol, de curând mi a fost suspendat in Spania pentru alcoolemie pe o perioada de 2 ani jumate, eu permisul nu l am predat pe motiv ca l am pierdut, avocatul mi a zis ca pot sa vin in România sa mi schimb permisul cu unul romanesc pe motiv ca ma afectează pedeapsa doar pe teritoriul spaniol, de curând am fost verificat la vama in România pentru permis si mi a iesit totul bine, momentan sunt in Anglia si acum 3 zile am fost oprit in trafic si legitimat si la fel am dat permisul si totul ok. Intrebarea mea este: pot sa preschimb permisul actual cel de Spania cu unul românesc? Va mulțumesc anticipat

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Chirita nicu , utilizator 17:37, 6 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai l-ati pierdut sau nu? Sau ati declarat in fals ca l-ati pierdut pentru a nu-l preda politiei spaniole?
Ca l-ati pierdut sau nu, nu are importanta, nu puteti preschimba permisul spaniol in romanesc deoarece chiar daca ati declara iar in fals ca nu aveti nicio sanctiune aplicata, autoritatile romane vor verifica valabilitatea permisului prin contactarea autoritatilor spaniole si veti fi prins.
Ati trecut cu bine de vama in RO si in UK pentru ca permisul nu a fost verificat in baza de date a politiei spaniole ci numai daca prezenta dovada autenticitatii, elementele generale de siguranta, holograme sau cine stie ce alte elemente de siguranta specifice, scris in relief, etc.
Daca veti calca pe bec si va este retinut permisul va garantez ca nu il veti mai vedea, se fac verificari mai amanuntite decat simpla verificare a autenticitatii.
Va mulțumesc mult pentru răspuns, si as vrea sa adaug ca am facut aceasta întrebare deoarece avocatul pe care l am avut in Spania mi a zis ca pot sa vin in Ro sa dau de permis deoarece legile sunt diferite de la o tara la alta si ca pedeapsa este decat pe teritoriul spaniol. As avea vre-o posibilitate sa fac ceva sa nu stau acest timp(care mi se pare abuziv pentru o alcoolemie fara victime fara accident fara absolut nimic), sunt conștient am gresit trebuie sa platesc doar ca am nevoie de permis ca de aer, va rog din suflet daca stiti ceva sa ma indrumati si pe mine. Mulțumesc mult o zi buna va doresc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Pentru imbibatie alcoolica in sange mai mare de 0,8 g/l in sange pedeapsa in Romania este inchisoare sau amenda penala, permisul se anuleaza in baza hotararii judecatoresti definitvie.
Se poate obtine un nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hot judecatoresti.
Dvs aveti permis eliberat de autoritatile spaniole, nu aveti cum sa va preschimbe autoritatile romane permisul atata timp cat aveti o perioada de suspendare destul de mare in Spania. Numai dupa ce va executati pedeapsa pentru fapta din Spania va veti putea preschimba permisul in RO sau in alta tara UE.
Ok am înțeles va mulțumesc pentru răspuns. O seara bună.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Ba da, puteti să îl preschimbați. Nu are nici o relevanta că nu aveți drept de circulație în Spania.
Probleme pot aparea atunci când românii trimit permisul înapoi în Spania. Că nu se retine aici.
Problema este undeva la mijloc, fiindcă nu știți cum vor proceda romanii.
Altii spun că nu se trimite nnicaieri, și îl păstrează autoritățile romane. .Cred ca veți avea noroc.
Dar, fiind plecat in UK nu prea veți avea probleme.

Ipotetic și că o paralela, daca a-ți fi primit interdicție de a intra în Franța, nimic nu v-ar fi împiedicat să vă plimbați prin. Germania.

Alte discuții în legătură

Permis auto spaniol expirat si pierdut in romania marius.cosmin marius.cosmin Buna ziua.Am obtinut permisul in 2001 in romania ,iar in anul 2011 (cand expira) eram in spania la munca. Am preschimbat permisul acolo.Anul trecut am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto smj smj Buna ziua, trbuie sa preschimb permisul categoria B obtinut in RO care a fost preschimbat in Spania in perioada de rezidenta acolo. Ce documente sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)