avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Activitate Micdejun

Activitate Micdejun

Am un copil de 10 ani, Impreuna cu sotul meu am lucrat la firma care era doar pe numele lui. Din motive de gelozie, neintemeiate din partea lui, relatiile dintre noi s-au degenerat. Momentan s-a mutat la o alta femeie, eu ramanand in casa, cu copilul. Odata la 10 zile, o saptamana lasa niste bani, 50-100 ron, Deocamdata plateste utilitatile, Vorbe jignitoare, foarte foarte urate, inclusiv in fata copilului. Amenintari cate odata, ca i-mi distruge masina, i-mi ia calculatorul, etc, si ca ma lasa fara nimic., ca ma loveste.... Mentionez ca avem bunuri comune, dar una dintre case este trecut pe firma, unde eu nu am nici o calitate, dar am fost de fata cand am cumparat, si banii am scos inainte de la banca de pe contul personal al sotului. In acest caz ce pot sa fac, ce drepturi am? Eu nu vreau sa initiez divortul, doar vreau bani pentru copilul meu si pentru intretinerea casei. In cazul in care el o va face. ce drepturi am, in special la imobilul care este pe firma, respectiv banii care-i aveam pe contul lui, ca persoana fizica Daca nu sunt de acord cu divortul, ce cai legale pot utiliza pentru a stopa jignirile verbale, si abuzurile? Pot sa cer daune morale, fara sa divortez? Poate fi sanctionat in vreun fel pentru faptul ca lipseste zile la rand de la domiciliul conjugal, bineinteles il minte pe copil ca este la prieteni, ceea ce nu este adevarat, i-i promite ca vine imediat acasa, si mai trec 2 -3 zile pana apare pentru 15-20 de minute... Cum pot sa-l oblig sa raspunda pentru faptele lui, la ce institutie trebuie sa ma adresez? Multumesc pentru raspuns.