avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile mamei si ale copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile mamei si ale copilului

Am un copil de 10 ani, Impreuna cu sotul meu am lucrat la firma care era doar pe numele lui. Din motive de gelozie, neintemeiate din partea lui, relatiile dintre noi s-au degenerat. Momentan s-a mutat la o alta femeie, eu ramanand in casa, cu copilul. Odata la 10 zile, o saptamana lasa niste bani, 50-100 ron, Deocamdata plateste utilitatile, Vorbe jignitoare, foarte foarte urate, inclusiv in fata copilului. Amenintari cate odata, ca i-mi distruge masina, i-mi ia calculatorul, etc, si ca ma lasa fara nimic., ca ma loveste.... Mentionez ca avem bunuri comune, dar una dintre case este trecut pe firma, unde eu nu am nici o calitate, dar am fost de fata cand am cumparat, si banii am scos inainte de la banca de pe contul personal al sotului. In acest caz ce pot sa fac, ce drepturi am? Eu nu vreau sa initiez divortul, doar vreau bani pentru copilul meu si pentru intretinerea casei. In cazul in care el o va face. ce drepturi am, in special la imobilul care este pe firma, respectiv banii care-i aveam pe contul lui, ca persoana fizica Daca nu sunt de acord cu divortul, ce cai legale pot utiliza pentru a stopa jignirile verbale, si abuzurile? Pot sa cer daune morale, fara sa divortez? Poate fi sanctionat in vreun fel pentru faptul ca lipseste zile la rand de la domiciliul conjugal, bineinteles il minte pe copil ca este la prieteni, ceea ce nu este adevarat, i-i promite ca vine imediat acasa, si mai trec 2 -3 zile pana apare pentru 15-20 de minute... Cum pot sa-l oblig sa raspunda pentru faptele lui, la ce institutie trebuie sa ma adresez? Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:33, 20 Ianuarie 2018
Buna seara ,

O intrebare care contine ,,mai multe intrebarii.

Cu care sa incep?

Puteti solicita in instanta apararea drepturilor d-voastra .
intrebarea este la ce abuzurii va referiti daca el nu prea sta pe acasa ?
Daca va simtiti abuzata trebuie sa motivati care sunt aceste abuzuri si de ce nu sunteti de acord cu desfacerea casatoriei(separare).
Vedeti acestea vor fii intrebari la care va trebui sa raspundeti d-voastra la o eventuala plingere de orice natura ar fii ea.

Cu stima
Stimată doamnă, soţul dvs. nu e căţel să poată fi ţinut în lesă. Azi nu mai există obligaţia fidelităţii, nici moral, nici legal. Deci nu aveţi cum să-l ţineţi lângă dvs. dacîă el nu vrea.
Aveţi soluţia divorţului legal sau să acceptaţio situaţia, aşa cum e ea.
În cazul în care nu doriţi divorţul, căutaţi ca atunci când soţul legal al dvs. trece pe acasă să vă comportaţi cu el prieteneşte, nu vă certaţi cu el, nu-i reproşaţi nimic, căutaţi să obţineţi ceea ce doriţi - contribuţie mai mare pentru copil - prin vorbe frumoase şi argumente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu cu copil de 2 ani fara a fi finalizat divortul andra001 andra001 buna seara! sora mea este casatorita cu un `domn` care de 3 ani ii face zile fripte! de cca 3 luni s a agravat situatia au intervenit jigniri dure si cate o ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Alice75 Alice75 Acum 5 ani am plecat la munca in Anglia cu acordul sotului. Am avut o viata grea cu el. Bautura, muzica la maxim, scandal, jigniri si multe altele. Dar din ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii omama omama Buna,am 36 de ani,doua fete de 8 ani si 18 ani,sotul meu a fost plecat in germania ptr a lucra timp de 4 ani,anul trecut a venit acasa cu pretextul ca sunt o ... (vezi toată discuția)