Buns ziua Adema1980, situatia mea e similara cu cea a utilizatorului "succesiune 2016", dar in loc de imobil este un teren, infractiune de fals in acte si declaratii false. Nu cred ca e posibila recuperarea terenului, dar as dori ca aceasta persoana sa fie pedepsita conform legii cu doi ani de inchisoare pentru infractiunea comisa. Am aflat de vanzarea acestui teren in 2018. Sunt de acord ca e necesara o analiza de caz si de un avocat cu expertiza in astfel de cazuri. Orice recomandari sunt apreciate!
adema1980 a scris:
Nu si daca abia acum ati aflat ! Iar daca a avut foloase de pe urma declaratiei, orice act intocmit ca urmare a acelei declaratii este NUL DE DREPT fara termen de prescriptie. Raspunderea penala se prescrie, e adevarat, nu si constatarea nulitatii actelor intocmite in baza acelei declaratii. Nulitatea actului se constata de catre o instanta.
Deci daca a primit mostenirea in baza acelui act, puteti inca anula actele de improprietarire.
Mai este un aspect: daca de exemplu ea a vandut proprietatea obtinuta prin fals acum 2 ani sa zicem, punerea in circuitul civil a unui bun obtinut fraudulos este in sine fapta penala, care nu s-a prescris. Ca sa nu mai zic ca actul poate fi anulat 9in anumite conditii) Daca este cazul dvoastra de asa natura, eu zic sa consultati un avocat.