avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate glo petro

Activitate glo petro

Bună ziua
Cine îmi poate da Legea 263 din 2010 referitor pensii .mulțumesc mult
Bună ziua. Dacă contest decizia de pensionare,pe perioada procesului primesc pensie sau voi primi pensie de la data terminării procesului ? Mulțumesc mult
Răspuns la discuția Coasigurare medicală
Am sunat la casa de sănătate. Nu a dat un răspuns.m a îndrumat spre contabilul firmei.dar tocmai contabilul refuză, motivat ca cei din construcții au scutire la Cas si au reglementarii proprii .si nu are voie sa mă coasigure. Totuși la alte firme soțiile sunt înregistrate.
Soțul lucrează in construcții, contract pe durată determinată, salariul de bază brut 3600 Ron. Nu are alte sporuri .Sotia poate fi înregistrată si beneficia de coasigurare medicală ?sotia nu are venituri. Unde trebuie sa ma adresez in cazul care angajatorul refuza ?doresc si legislația ce reglementează ,fundamentul legal.mulțumesc mult.
am susținut un concurs pt grefier.la sfârșitul chestionarului ca ,, notă,, era precizat :
toate întrebările au o singură variantă de răspuns corectă.
la afișarea baremului , am constatat că unele întrebări nu aveau nici o variantă corectă. patru întrebări. Întrebări la care nu gaseam variantă corectă.Restul le am rezolvat bine. mai putin cele patru, pe care l-a sfîrșit le am bifat întâmplător , influențată de acea ,,notă informativă,,am contestat dar mi s-a respins contestația..dacă acea notă informativă nu era eronată, cu siguranța luam examentul..am picat cu diferență mică.unde dau in judecaă, pe cine, în cât timp depun actiunea , care sunt actele normative ce reglementează pt a le studia și să văd ce șanse de reușită am ? mulțumesc mult. aștept răspunsul dumneavoastră.
CINE POATE SA MI TRIMITA SI MIE ROI HCSM 1375/2015
LEGEA 567 DIN 2004 ACTUALIZATE. MULTUMESC MULT
vreau sa fac un testament , sa las dupa moartea mea un teren unui nepot.
se poate face si olograf sau autentic?
il pot revoca, anula ulterior ?
dupa ce fac testamentul ,pot vinde terenul unei terte persoane ?
daca efectuez constructii pe el in viitor , aceste se cuvin in baza testamentului nepotului.multumesc mult. unde gasesc un formular de testament olograf.
Răspuns la discuția cum , cat si cine are prioritate?
nu
doar hotarare judecatoreasca .dar nu a apelat prin executor judecatoresc. a solicitata salariatul din proprie initiativa.
un salariat face cerere din proprie initiativa la angajator,, sa i se popreasca pe salariu pensia de intretinere pt copil ce este obligat sa o plateasca prin hotarare judecatoreasca.ulterior un executor judecatoresc solicita o alta poprire pe salariu pt alt creditor. cum , cat si cine are prioritate?
vreau sa ma inscriu pt examen admitere barou avocati. unde depun dosarul pt inscriere? trebuie sa am o anumita vechime in alte specialitati juridice pt avocat definitiv? multumesc mult.