avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate Ciubuc Angelica

Activitate Ciubuc Angelica

Daca am facut plangere penala in luna aprilie si nu am primit nimic pana acum,nici o instiintare ce pot face?
Sunt proprietata unui teren cu deschidere numai la acest drum pe care s-a construit aceasta hala cu nerespectarea autorizatiei de constructie la un capat iar la celalalt capat cineva a pus poarta incluzindu-si drumul in proprietate,blocindu-'mi total accesul pe proprietate.

Adrian Dimitriu a scris:

nu reiese din descriere care este interesul dvs in aceasta problema.

Primaria a primit sesizari de la Politia Locala si IRC ca un proprietar a construit pe drum cu nerespectarea autorizatiei de constructie insa in loc sa aplice legea 50/1991,i-au facut receptia si acesta functioneaza nestingherit(a construit o hala).
Chiar sotia acestui proprietar care a construit lucreaza la primaria care trebuia sa splice legea.
Pot face plingere primariei in contencios administrativ,ce sanse am ?
Acest drum in acte este trecut ca drum de exploatare insa acum este trecut pe harta din biroul domnului viceprimar ca fiind strada .Este trecut in toate planurile cadastrale insa pentru a nu-l deschide nu au vrut intentionat sa-l inventarieze,asa au motivat ca nu este inventariat.Da,deoarece domnul de la cadastru a dorit sa-l inventarieze insa in domeniul privat al primariei pentru ca cei ce il tin sa poata sa-l uzucapeze insa nu a primit aprobare si a ramas asa.Mai stiu ca un drum de exploatare intra obligat in domeniul public al primariei,administrat de primarie si nu poate fi nici revendicat nici uzucapat.
Deci ce sanse am?'
Multumesc!
Am o proprietate ce are deschidere 60m la un drum ce in acte este trecut drum de exploatare dar care la momentul achizitionarii era intravilan si drumul si proprietatea.Unii vecini il tineau ilegal atunci numai ca primaria in loc sa elibereze drumul a acceptat chiar sa se construiasca pe el cu NERESPECTAREA autorizatiei de constructie.Am facut demersuri la primarie,s-a facut si o expertiza extrajudiciara ceruta de primarie de unde rezulta ca sunt constructii pe drum.Politia Locala si IRC au facut sesizari la primarie ca sunt construcii cu nerespectarea autorizatiei insa primaria a facut receptia si cel ce a construit o hala pe drum functioneaza nestingherit.
Mentionez totusi acest drum pe harta municipiului apare ca si strada iar in toate planurile cadastrale este,insa domnul de la cadastru a incercat ca in Sedinta de Consiliu Local sa ceara ca acest drum sa fie inventariat in domeniu privat al primariei pentru ca cei ce l-au tinut ilegal sa poata sa-l uzucapeze dar totusi nu a primit apobare.
Am gasit scris ca un drum de exploatare intra obligatoriu in proprietatea statului,si nu poate fi nici revendicat nici uzucapat insa nu stiu cum sa procedez deoarece in momentul consultarii unui avocat acesta mi-a zis ca nu avem sorti de izbinda in instanta deoarece drumul nu este inventariat,tocmai pentru a nu-deschide.
Ce pot face in cazul in care primaria nu vres sa aplice legea 50/1991,daca fac plingere penala primariei la ce articol din codul penal pot sa incadrez plingerea?
Multumesc!
P.S.Acest drum are 2400 mp. si este paralel cu intrarea in oras iar am citit legea care zice ca in momentul in care se mareste intravilanul orasului trebuie sa ai si strazi paralele care sa descongistioneze traficul si mai mult de atit nimeni nu plateste un leu pentru ca si-au marit proprietatea cu terenul statului.
Am o proprietate cu deschidere la un drum vicina,Primaria ma trimite pe mine sa-i dau in judecata pe cei ce au construit pe acel drum,o societate privata fara sa respecte autorizatia de constructie si mai ales ca unul din actionari este functionar la primarie.
Stiu ca este lega 50/1991 ,cap.III.,art.33 ,raspunderi si sanctiuni care spune cu totul altceva.
Chiar am postat pe pagina mea de facebook toate actele adunate
-Angelica Gica Ciubuc-,deorece e foarte greu sa fac fata unui proces.