avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate Bubicu

Activitate Bubicu

Discuție Examen licenta
Care dintre universitati trebuie sa isi dea prima acordul in cazul de transfer pentru sustinerea examenului de licenta la o alta universitate?
Mai exact de la care trebuie sa iau prima data cererea, la cea la care am terminat studiile sau la cea la care vreau sa sustin examenul de licenta ?
Răspuns la discuția Inghetare functie si salariu
Ei mi-au cerut sa semnez de lucrator comercial si eu am refuzat si expresia folosita de presonalista a fost exact asa :o sa iti inghete functia si saluriul. Functia de Sef schimb dupa noua organigrama sa transforma in Sef raion si ei vor sa promoveze alte persoane in functii de conducere fara vreun concurs sau testare profesionala.Pentru cat timp pot sa imi "inghete" salariul?, pentru ca noua denumire a functie din cate stiu(neoficial) o sa aibe o grila de salarizare marita.
Buna ziua,lucrez la un supermarket de 6 ani unde detin functia de sef schimb , acum compania a modificat structura organizatorica si denumirea functiei va fi sef raion(atributiile sunt foarte asemanatoare).Mi s-a cerut sa renunt la functie fara argumente profesionale si am refuzat sa semnez un nou contract, referntul resurseu umane mi-a comunicat ca atunci o sa imi inghete functia si salariul.Este legal? Ce sfaturi imi puteti da?
Răspuns la discuția Concediu medical?
Pai exact depre asta este vorba...persoana respectiva este gravida 22 saptamani aproximativ ....concediu medical s-a acordat pentru probleme in sarcina...s-au dat 30 de zile dupa externare cu acordul comisiei si dupa aceasta s-a repetat procedura apoi se intra in concediu prenatal.Problema este ca au sunat de cnas ca nu se poate da 30 ci 21 maxim si trbuiesc anulate concediile.
Răspuns la discuția Concediu medical?
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra.
Daca se poate inca o confirmare?
Eu am gasit in ORDIN Nr. 15/2018/1311/2017 din 5 ianuarie 2018
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
EMITENT: MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Nr. 15 din 5 ianuarie 2018
CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Nr. 1.311 din 29 decembrie 2017
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 31 din 12 ianuarie 2018 la articolu 50 sectiunea 6,capitolul II ....ca se pot da 30/31 de zile calendaristice?

Este vorba despre altceva?
Care este numarul maxim de zile care se pot acorda pe un concediu medical? Mai exact avem urmatoarea situatie: o angajata gravida intra in concediu medical, dupa cele 90 de zile se duce in comisie pentru aprobarea prelungirii concediului medical ,i se acorda 30 de zile din momentul externarii.Acum noutatea este ca a intervenit o modificare in lege ca se poate da doar 21 de zile din momentul externarii....ma poate ajuta cineva cu o clarificare?
Multumesc!

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie...e prima data pe acest site.Daca nu este ok rog moderatorul sa mute discutia pe forumul corect.