avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical?

Care este numarul maxim de zile care se pot acorda pe un concediu medical? Mai exact avem urmatoarea situatie: o angajata gravida intra in concediu medical, dupa cele 90 de zile se duce in comisie pentru aprobarea prelungirii concediului medical ,i se acorda 30 de zile din momentul externarii.Acum noutatea este ca a intervenit o modificare in lege ca se poate da doar 21 de zile din momentul externarii....ma poate ajuta cineva cu o clarificare?
Multumesc!

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie...e prima data pe acest site.Daca nu este ok rog moderatorul sa mute discutia pe forumul corect.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Bubicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 8 Februarie 2018
OUG 158/2005
art. 13
(1) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.

(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
....

Norme de aplicare a OUG 158/2005
Art. 25. -
(1) Certificatele de concediu medical pentru durata internării se acordă de medicul curant din spital care a îngrijit și externat pacientul.

(2) În situația în care durata internării cuprinde perioade din două sau mai multe luni calendaristice, medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.

(3) La externarea din spital, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului- șef de secție, până la maximum 21 de zile calendaristice.
....

De mutat la Somaj ....
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra.
Daca se poate inca o confirmare?
Eu am gasit in ORDIN Nr. 15/2018/1311/2017 din 5 ianuarie 2018
pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
EMITENT: MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Nr. 15 din 5 ianuarie 2018
CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Nr. 1.311 din 29 decembrie 2017
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 31 din 12 ianuarie 2018 la articolu 50 sectiunea 6,capitolul II ....ca se pot da 30/31 de zile calendaristice?

Este vorba despre altceva?
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Bubicu, utilizator
Prevederea respectiva se refera la concediul de risc maternal.


Bubicu a scris:

.... la articolu 50 sectiunea 6,capitolul II ....ca se pot da 30/31 de zile calendaristice?

Este vorba despre altceva?


Art. 50. -
Certificatele de concediu de risc maternal se eliberează de medicul de familie sau de medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30/31 de zile calendaristice, pe o durată totală de maximum 120 de zile calendaristice, în întregime sau fracționat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au născut recent sau care alăptează.
Pai exact depre asta este vorba...persoana respectiva este gravida 22 saptamani aproximativ ....concediu medical s-a acordat pentru probleme in sarcina...s-au dat 30 de zile dupa externare cu acordul comisiei si dupa aceasta s-a repetat procedura apoi se intra in concediu prenatal.Problema este ca au sunat de cnas ca nu se poate da 30 ci 21 maxim si trbuiesc anulate concediile.

Alte discuții în legătură

Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul sarcinii log_in log_in buna ziua, sunt insarcinata in sapt 21 si am o sarcina cu riscuri. in ultimele 12 luni am beneficiat de 55 de zile de concediu medical 25 de zile de la medicul ... (vezi toată discuția)