avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate amad

Activitate amad

Instanţa mi-a respins Contestația în anulare, admiţând excepția tardivității, invocată de intimată sub următorul motiv:
„Termenul de 15 zile de exercitare a contestației în anulare este un termen legal imperativ, neexercitarea căii de atac înăuntrul acestui termen sancționându-se cu decăderea.”
Potrivit art. 506 alin.1 C.p.c.: - „Contestaţia în anulare poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.”
Contestaţia a fost introdusă în mai puţin de un an de la data hotărârii, dar motivarea hotărârii a fost realizată după 163 de zile.
Poate fi contestată decizia de respingerea Contestaţiei în anulare?
Este invocată corect „excepția tardivității” sau este falsă!
Ce cale de atac pot urma!
Am contactat deja trei avocați din Bacău, pe care lipsa cunoștințelor de ”drept militar” (invocate) i-a împiedicat să ofere o consultanță de specialitate, refuzând să contribuie la configurarea și redactarea ”Plângerii” pentru o încadrarea juridică corectă a faptelor. Motiv pentru care am apelat la sprijinul și ajutorul dumneavoastră.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
M-ați ajuta foarte mult dacă mi-ați putea recomanda un avocat specializat pe ”drept militar” (dacă ar fi din Bacău, ar reprezenta un avantaj pentru mine), pentru a putea beneficia de asistență tehnică de specialitate la redactarea ”Plângerii” și de o reprezentare adecvată în fața instanței.
Vă doresc o zi minunată și vă mulțumesc anticipat!