avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanţa mi-a respins Contestația în anulare, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanţa mi-a respins Contestația în anulare, admiţând excepția ...

Instanţa mi-a respins Contestația în anulare, admiţând excepția tardivității, invocată de intimată sub următorul motiv:
„Termenul de 15 zile de exercitare a contestației în anulare este un termen legal imperativ, neexercitarea căii de atac înăuntrul acestui termen sancționându-se cu decăderea.”
Potrivit art. 506 alin.1 C.p.c.: - „Contestaţia în anulare poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.”
Contestaţia a fost introdusă în mai puţin de un an de la data hotărârii, dar motivarea hotărârii a fost realizată după 163 de zile.
Poate fi contestată decizia de respingerea Contestaţiei în anulare?
Este invocată corect „excepția tardivității” sau este falsă!
Ce cale de atac pot urma!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:11, 4 Octombrie 2023
Termenul de 15 zile curge de la data comunicării hotărârii, fără însă a depăşi un an de la momentul la care hotărârea a rămas definitivă. Deci termenul de depunere era de 15 zile dupa ce ati primit prin posta hotararea redactata (la 163 de zile de la pronuntare).
Chiar daca ati fi trecut peste discutia tardivitatii, ca si in cazul revizuirii, cererea dvs trebuie sa fie intemeiata pe unul dintre motivele cerute de lege pentru a fi admise aceste cai de atac
Cu alte cuvinte șansele dvs oricum erau extrem de mici în calea de atac extraordinara aleasa..O hotărâre judecătorească nu se ataca la nesfârșit cu toate căile de atac
extraordinare ci se analizează nimpreuna cu un av șansele de încadrare într unul din motivele limitativ prevazute..
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces privind revizuirea a doua hotarari ramase definitive instanta de fond a admis revizuirea anuland cea din urma hotarare iar instanta de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc să știu daca o decizie judecătorească definitivă ... ELENA CLAUDIA Stancu ELENA CLAUDIA Stancu Bună ziua,doresc să știu daca o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă, dată în urma încheierii unei judecăți pe un teren intravilan, ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj carstea valentin carstea valentin ICCJ a respins recursul inaintat ca tardiv desi se vede clar ca hotarirea curtii de apel este redactata pe data de 08.10.2008 ,iar recursul este depus pe data ... (vezi toată discuția)