avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin Brancoveanu

Activitate Constantin Brancoveanu

Aceasta modificare a gradatiei are si alte implicatii pe langa scaderea salariului? Va fi afectata vechimea pt calculul pensiei? Presupun ca exista o afectare a contributiei la pensii, dar pe langa asta ce alte implicatii mai pot fi?
Multumesc
Scadere salariu ingrijitor scoala: care ar putea fi explicatia scaderii salariului unui ingrijitor in anul scolar 2022-2023 fata de anul anterior? Norma de munca nu a scazut, in schim, pe fluturasul de salariu din aug 2022 era gradatia 3, iar in dec 2022 era gradatia 2. Gradatia se refera la vechime sau poate fi si altceva? Raportul de munca al unui ingrijitor este supus Codului Muncii sau unei legislatii speciale?
Daca au existat modificari care sa determine reducerea de salariu, persoana nu trebuia informata, nu trebuia sa i se dea un act aditional la CIM? Ce ar trebui sa faca aceasta persoana pentru a se lamuri cu privire la reducerea de salariu?
Multumesc
Posibil din cauza faptului ca nu au fost delimitate suprafetele: cei 800 mp din titlul de proprietate si cei 800 aflati in posesie.
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti.
1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor cadastrale s-au dovedit a fi 1600 mp. terenul este imprejmuit cu gard, vecinii au dat declaratii cu privire la faptul ca situatia de fapt este cea constatata de cadastrist/nu au pretentii cu privire la limita de vecintate. in CF a fost inscrisa provizoriu posesia in 2021.
2. in cadastru au fost incluse si unele anexe gospodaresti (constructii) care nu se regasesc in titlul de proprietate, nu au autorizatie.
In situatia de mai sus, imobilul (casa + teren) se poate vinde? Exista vreun impediment/probleme in a vinde imobilul descris?
multumesc
Vanzare pasune in extravilan - care sunt conditiile pentru vanzarea unui teren situat in extravilan. Ma refer la respectarea dreptului de preemptiune: poate X sa ii vanda lui Y un teren, dupa afisarea ofertei de vanzare la primarie, cu respectarea termenului de 45 de zile?
Cei de la Primarie zic ca e necesar un contract de arenda, vechi de 1 an, si abia ulterior se poate face vanzarea.
ca solutie pentru plata pretului sugerau o promisiune de vanzare - cumparare intre vanzator - cumparator, vanzarea propriu - zisa putandu-se face doar dupa 1 an de la incheierea unui contract de arenda.
precizez ca terenul este mostenire, iar cumparatorul are domiciliul in acea localitate de 50 de ani, a folosit terenul (fara acte) de 15 ani, iar acum proprietarul X s-a inteles cu cumparatorul Y asupra pretului.
Multumesc
ok. multumesc.

incerc doar sa ma lamuresc, ca principiu: nu vorbesc despre site-ul Bancii, ci despre aplicatia de internet banking, pe care o accesez pe baza de user si parola. Nu este un cont personal?
Cum ziceam, este vorba despre un principiu si nu despre banca aceasta, in mod special.

adriandimitriu a scris:

spatiul virtual este al bancii, nu al dvs. dvs. sunteti un beneficiar. nu interpretati. in cele din urma, daca nu va convine, mutati-va la alta banca



tgeorgescu a scris:

In general, bancile cand fac reclama prin aplicatia proprie o fac foarte discret si nesuparator, pentru ca nu vor sa-si sperie/indeparteze proprii clienti. Verificati daca mobilul n-a fost infectat cu alt fel de software.

A, da, unii producatori de mobile castiga bani prin a afisa reclame. In acest caz cereti parerea unui specialist in mobile cum sa dezactivati reclamele din fabrica.

Ca pont general, la Private DNS introduceti dns.adguard.com


sunt reclame ale Bancii, cu produsele/serviciile acesteia pe care incearca sa le "vanda". Nu ar trebui sa tina cont de lipsa acordului meu de prelucrare a datelor in scop de marketing (GDPR)?
reclamele apar dupa logare in aplicatie pe baza de user si parola.
"- daca va temeti pentru securitatea tranzactiilor, popupurile, etc., pot reprezenta vulnerabilitati, in special daca sunt reclame straine; daca sunt insa reclame ale aceleiasi banci, ele pot fi programate coerent.
- daca va deranjeaza pur si simplu, verificati daca nu cumva exista si o versiune cu plata a aplicatiei.
- contul de internet banking este un mic spatiu "inchiriat" de dvs in spatiul privat al bancii (care se activeaza doar pentru perioada tranzactiilor)"

- sunt aplicatii ale aceleiasi Banci;
- mi-am exprimat opozitia/retras consimtamantul referitor la prelucrarea datelor in scop de marketing;
- chiar daca intru pe baza de user si parola in contul meu, se poate interpreta ca este un mic spatiu inchiriat? nu ar trebui sa se tina cont de optiunile de a primi/a nu primi reclame ale Bancii?
- astept raspuns de la Banca;
Multumesc
Banca romaneasca
Aplicatie de internet banking - banca imi poate afisa reclame, pop ups/bannere in aplicatia de internet banking, dupa ce ma loghez pe baza de user si parola? Nu ar trebui sa o faca doar in baza consimtamantului meu, neffind insa cazul acum.
Contul de internet banking nu este unul personal, privat, un spatiu care nu este nicidecum sucursala bancara? Ar putea fi asimilat contul de internet banking unei sucursale bancare virtuale?