avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ...

X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti.
1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor cadastrale s-au dovedit a fi 1600 mp. terenul este imprejmuit cu gard, vecinii au dat declaratii cu privire la faptul ca situatia de fapt este cea constatata de cadastrist/nu au pretentii cu privire la limita de vecintate. in CF a fost inscrisa provizoriu posesia in 2021.
2. in cadastru au fost incluse si unele anexe gospodaresti (constructii) care nu se regasesc in titlul de proprietate, nu au autorizatie.
In situatia de mai sus, imobilul (casa + teren) se poate vinde? Exista vreun impediment/probleme in a vinde imobilul descris?
multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:00, 22 Iulie 2022
Dacă are titlu de proprietate în baza legii 18/1991 (după cum intuiesc ca va referiți), de ce a fost notata posesia la Cartea funciara și nu dreptul de proprietate?
Posibil din cauza faptului ca nu au fost delimitate suprafetele: cei 800 mp din titlul de proprietate si cei 800 aflati in posesie.
Nu cred.
Dacă aveți titlu de proprietate pentru toți cei 1600 m.p, s-ar fi intabulat întreaga suprafața.
Dacă nu aveți acte decât pentru 800 m.p, nu au ce sa caute 1600 în Cartea Funciara.
Mergeți cu actele pe care le aveți, la un notar, pentru o consultație exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara sayla sayla buna ziua .in jurul casei am un teren de 2600 m din care 800 m sunt plus i-mi apartin doar 1800 m pe care am acte(titlu de proprietate) acum citeva zile au ... (vezi toată discuția)
Suprafata mai mare dupa masuratori soringeorge2003 soringeorge2003 Bunicii au decedat. Nu aveau cadastru si intabulare. In urma masurarilor efectuate de cadastrist a reiesit faptul ca, curtea are o suprafata de 2800 mp, in ... (vezi toată discuția)
Poate vinde fără succesiune bunica ? Gigi Dumitru Gigi Dumitru Bunicul e decedat de 20 de ani, actele sunt pe numele bunici casa +800 m pătrați, bunica are 4 copii, imi poate vinde o parte din terenul de 800 m din curte ... (vezi toată discuția)