avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate leu12

Activitate leu12

Bună dimineața! Pentru fiecare act naștere,căsătorie, deces pentru tatăl dumneavoastră va trebui să faceți cerere pentru rectificare prin primăria de domiciliu, compartiment Stare Civilă , Serviciu Stare Civilă ....sau vă prezentați fizic la primăria unde au fost înregistrate actele. Totuși ar fi bine să vorbiți și la instituția care a înregistrat aceste acte, poate ele sunt corect întocmite, și doar certificatele sunt eronate.
Bună ziua! Am următoarea speță: 2 persoane se căsătoresc iar pe motiv de bigamie, se anulează căsătoria, dar în perioada cât ei au fost căsătoriți una dintre părți a cumpărat o mașină în nume propriu. Acum după anularea căsătoriei ea vrea să vândă mașina, se consideră bun comun sau anularea căsătoriei produce efecte, adică poate vinde fără acordul lui. ....Vă mulțumesc!
Bună ziua! Dacă a vândut cu contract de vânzare nu mai intră în masa succesorală, dacă a vândut cu promisiune de vânzare atunci face parte din masa succesorală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu drag! Copia titlului de proprietate e doar informativă, nu aveți cum să îl autentificați , dar trebuie să dovediți calitatea de moștenitori la OCPI( oficiu de cadastru și publicitate imobiliara) , iar acolo printr-o cerere cu taxă, solicitați o copie conform cu originalul a titlului de proprietate, vi se eliberează titlul și demarați procedura succesiunii.
Buna ziua! Va trebui să aflați dacă există acte de proprietate pe numele bunicilor,titlu de proprietate, contract de vânzare, donație .....etc. Impozitul pe cel îl plătiți? Dacă există autorizație de construcție în arhiva primăriei, orice copie pe care o găsiți vă poate ajuta în a ridica un alt duplicat de la instituția emitentă. Dacă nu există titlu de proprietate, va trebui să solicitați ajutorul unei persoane autorizate în vederea eliberării unei fișe de măsurători, după eliberarea ei aceasta va însoți Anexa 24(calitate de moștenitori-compartiment stare civilă sau secretar), ulterior o cerere depusă compartimentului cadastru în vederea eliberării titlului de proprietate sau ordin al prefectului, după caz, Când se eliberează actul de proprietate veți putea dezbate succesiunea. Solicitați ajutorul primăriei respective. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Acord pentru ce? Să nu îi mai poarte numele? Legea 119/1996-Cap II^1-Schimbare pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice-Art. 41^1, alin. 3, lit. d-'' când în urma divorțului un fost soț păstrează numele de familie purtat în căsătorie și dorește un nume purtat anterior sau numele dobândit la naștere''......nu cred că este cazul , probabil e o interpretare greșită în discuțiile avute.
Da, puteți. Solicitați informații cu privire la rectificări acolo unde sunt întocmite actele.
Bună ziua! De la locul decesului se poate scoate un duplicat, dacă sora dumneavoastră nu avea copii sau soț. De asemenea, puteți să faceți solicitare prin primăria de la domicilul dumneavoastră, mergeți acolo, la starea civilă, cu acte care dovedesc calitatea de soră și copia certificatului de deces, iar prin corespondență se va rezolva( adică primăria de domiciliu va face adresă către primăria unde a avut loc decesul).
Zi frumoasă!
Bună ziua! Urmează să mă căsătoresc cu un cetățean de naționalitate moldoveană, preluându-mi numele după căsătorie, Cartea lui de identitate se va anula după oficiere? Vă mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu dovada calității de moștenitor al tatălui dvs. puteți solicita la O.C.P.I. un duplicat, vă va ajuta și copia titlului la O.C.P.I. , adică identificarea mai ușor a titlului.