avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Activitate ulrema

Activitate ulrema

Buna ziua,
Pentru obtinerea cerificatului de moştenitor dupa decesul unui unchi care a locuit in alt judet decat cel in care se afla terenul agricol mostenit este necesar ca sa se mearga in localitatea in care a locuit unchiul si unde avea si buletinul ?
Este valabil un act de vanzare a unui teren atunci cand vanzatorul (mama) are drept de proprietate numai asupra 1/4 din terenul vandut restul din suprafata terenului, adica 3/4 apartinand copiilor (stabilit prin certificat de mostenitor de calitate). Mentionez faptul ca antecontractul de vanzare-cumparare este semnat numai de catre vanzator nu si de copii ei.
Buna ziua,
Un antecontract de vanzare-cumparare realizat in fata a doi martori poate fi considerat legal ?
Vanzarea unui teren agricol este valabila daca s-a facut fara notificare la un notar public.
Buna ziua,
Pentru realizarea succesiunii sunt necesare si actele fratilor /unchilor decedati in alt judet. In cazul in care aceste persoane decedate au trait si au decedat in alt judet decat cel in care s-au nascut pentru obtinerea actelor este necesara deplasarea in localitatea in care au decedat (sau autoritatile sunt obligate prin lege sa obtina actele de deces).
Buna ziua,
Ce acte sunt necesare pentru obtinerea despagubirii la o expropiere de teren agricol arabil extravilan.
Mentionez urmatoarele:
1. Detin un titlu de proprietate pentru terenul expropriat, in care sunt cuprinsi mai multe persoane alaturi de mine.
2. Exista o Hotarare Guvernamentala (HG) privind declansarea procedurilor de expropiere in care se precizeaza suprafata terenului expropriat si valoarea de despagubire conform Legii 255/2010.

Buna ziua. Am aflat ca anul acesta s-a introdus impozitarea DUBLA a dobanzilor. Noul impozit se aplica la câștiguri de 6, 12 sau 24 de salarii minime si trebuie plătit și contribuția la sănătate, adică să se depuna Declarația unică. Este constitutional ?
Multumesc
Ei pretind ca pana nu solicit se continua AUTOMAT acest abonament !
Buna ziua.
In urma unei neatentii am fost atras online de o firma de servicii americana intr-un abonament anual. Ei declara ca nu pot anula acest abonament anual decat cu o luna inainte de finalizarea abonamentului, adica in ianuarie 2024.
Intrebarea mea este: daca uit sa fac anularea sau intervine orice problema (deces, incapacitate psihica, etc.) voi plati la infinit acest abonament ?