avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Activitate anaddam

Activitate anaddam

Mulțumesc! Am solicitat dar nu am primit încă un răspuns concret.
Bună ziua! Asociatia noastră de proprietari a constituit un fond de reparatii. Câțiva proprietari au dat din proprie inițiativa acum mai mulți ani, o suma mai mare decât cea stabilita de Adunarea generală.
În acest moment,administrația a fost preluata de o firmă de administrație și am constatat ca deși în conformitate cu legea, anumite cheltuieli care se repartizeaza pe cotă indiviza,la apartamentele care au fondul mai mare dar au cotă indiviza egala cu ceilalți care au fondul de reparatii mai mic,suma retinuta este mai mare.
Deci plătesc mai mult pentru ca au fondul mai mare! Exemplu :o lucrare a costat 3978 lei,iar cotă indiviza este de 1.63 pentru cele 2 apartamente cu fonduri diferite.
Unui apartament I s-a scăzut 64,84 lei iar celuilalt cu fondul mai mare 80,79 lei.
Are vreo legătură dimensiunea fondului de reparatii/apartament cu modul de calcul pe cota indiviză? Practic ,din ce știu pentru a afla cu cât trebuie sa contribuie fiecare apartament,se aplica cotă indiviza aferenta fiecarui apartament la valoarea lucrării efectuate.
A calculat corect firma de administratie reținând sume diferite pentru aceeași cotă indiviza?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Fac parte din ultimele asociatii ale salariatilor(PAS) din Romania.
Deoarece va avea loc o Adunare Generala a a membrilor PAS, la care care nu voi participa ca urmare a limitarilor impuse de Starea de Urgenta, sunt nevoita sa semnez/sau nu, o procura speciala, solicitata de Consiliul de Administratie al Asociatiei PAS.
Precizez ca primele 3 puncte se refera la Raportul de Gestiune al Consililului de Administratie, aprobarea situatiilor financiare si aprobarea bugetului pe anul 2020.
Exista insa, si un punct 4, Diverse, pentru care se solicita putere discretionara reprezentantului pe care urmeaza sa il numesc, asupra problemelor care nu au fost identificate si incluse in ordinea de zi pana la data semnarii procurii.
Doresc sa stiu daca aceasta solicitare, de a acorda putere discretionara, este legala si ce implicatii poate avea asupra mea ca actionar al societatii respective.
Va multumesc pentru raspuns!
Multumesc! Trebuie sa inteleg ca aceasta somatie si titlu executoriu emise pe numele mamei pot avea efecte asupra mea ca mostenitor a celorlalte bunuri?
Buna ziua,
Am primit pe numele mamei mele decedate de 12 ani,somatie si titlul executoriu pentru neplata impozitului pe teren agricol. Precizez ca dupa decesul mamei mele, acum 12 ani, am facut succesiunea si in masa succesorala nu a fost trecut nici un teren. Nu detin acte referitoare la acel teren.Stiu doar ca exista un titlu de proprietate pe numele celor 4 frati(mama+inca trei) si ca acest titlu se afla la un frate al mamei. Pana in anul 2005, cand a decedat,mama nu a beneficiat de niciun folos de pe urma acestui teren agricol care se pare ca este de cca.1 ha, lasandu-i verbal toate foloasele unei surori.
Dupa decesul mamei nu am pastrat legatura cu rudele si nu am beneficiat si nici nu am solicitat vreun folos dupa acel teren agricol.
Somatia si titlul executoriu sunt primele instiintari primite in decurs de 12 ani. Avand in vedere ca nu doresc sa obtin acel teren, va rog sa-mi spuneti ce consecinte sunt daca nu platesc suma stipulata in somatie si in titlul executoriu ,emise pe numele mamei mele, pentru ca in aceste documente se face referire la executare silita.
Multumesc.
Cu deosebita consideratie.