avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Asociatia noastră de proprietari a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Asociatia noastră de proprietari a constituit un ...

Bună ziua! Asociatia noastră de proprietari a constituit un fond de reparatii. Câțiva proprietari au dat din proprie inițiativa acum mai mulți ani, o suma mai mare decât cea stabilita de Adunarea generală.
În acest moment,administrația a fost preluata de o firmă de administrație și am constatat ca deși în conformitate cu legea, anumite cheltuieli care se repartizeaza pe cotă indiviza,la apartamentele care au fondul mai mare dar au cotă indiviza egala cu ceilalți care au fondul de reparatii mai mic,suma retinuta este mai mare.
Deci plătesc mai mult pentru ca au fondul mai mare! Exemplu :o lucrare a costat 3978 lei,iar cotă indiviza este de 1.63 pentru cele 2 apartamente cu fonduri diferite.
Unui apartament I s-a scăzut 64,84 lei iar celuilalt cu fondul mai mare 80,79 lei.
Are vreo legătură dimensiunea fondului de reparatii/apartament cu modul de calcul pe cota indiviză? Practic ,din ce știu pentru a afla cu cât trebuie sa contribuie fiecare apartament,se aplica cotă indiviza aferenta fiecarui apartament la valoarea lucrării efectuate.
A calculat corect firma de administratie reținând sume diferite pentru aceeași cotă indiviza?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: anaddam , utilizator 18:57, 2 Aprilie 2025
Solicitați informații de la cenzor pentru inceput
Mulțumesc! Am solicitat dar nu am primit încă un răspuns concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii frezii frezii Buna ziua.La noi in bloc(4 etaje)s-au schimbat tevile de la calorifere de la parter la etajul patru ,fiecare proprietar platind individual mesterului ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Impartirea fondului de penalitati intr-un imobil cu mai multe scari tragicomix tragicomix buna ziua, va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: in decursul ultimilor 4 ani, in fondul de penalitati al blocului s-a strans o anumita ... (vezi toată discuția)