avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Ibi88

Activitate Ibi88

Buna ziua,
o salariata care s-a intors din concediu de crestere a copilului poate beneficia de concediul medical pentru ingrijirea copilului daca in aceeasi perioada tatal se afla in concediu de crestere a copilului?
OUG 158/2005 nu face referire la exceptii de genul acesta.
In 2016. In 2017 s-a solutionat contestatia formulata la instanta.
Buna ziua,
Curtea de conturi a decis recuperarea unor sume de bani platite nelegal cu titlu de indemnizatie de locuinta catre salariati in perioada 2013-2015. Decizia curtii de conturi a fost atacata, insa actiunea a fost respinsa. Se mai pot recupera aceste sume de la salariati sau s-a implinit termenul de prescriptie? In cazul in care nu se pot recupera sumele de la cei care le-au primit, impotriva cui se poate intoarce institutia? Impotriva persoanei care a dispus plata sumelor in mod nelegal? Nerecuperarea sumelor constituie infractiune, cine raspunde in fata curtii de conturi pt nerecuperarea in termenul de prescriptie? Conducatorul institutiei?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspuns la discuția Concediere disciplinra
Multumesc frumos pentru ajutor!
Răspuns la discuția Concediere disciplinra
Inainte de emiterea deciziei de concediere trebuie ridicata suspendarea CIM din revisal pentru absente nemotivate? Sau se poate emite decizia de concediere in timp ce este suspendat contractul pentru acest motiv?
Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a efectuat si cercetarea disciplinara.