avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate vint dorel

Activitate vint dorel

Bună seara.
Adeverințe depuse în iulie 2023 în conformitate cu legea 351/12.12 2022, cu răspunsul Casei de pensii Baia Mare ca nu au softul necesar pentru recalculare. Casă Națională a răspuns
la sesizare ca va acorda sprijin tehnic Casei Baia Mare pentru rezolvare. Sunt pensionar din anul 2009, pensie de boala și din 2014 pensie limită de vârstă. Nu am mai primit răspuns.
Vă mulțumesc.
Bună seara.
Veniturile obținute în sistem de acord global se iau în considerare la calculul pensiei?
Mulțumesc.
Bună seara.
În cazul pensionarii anticipate parțial, după 60 luni, trecerea la pensie pentru limită de vârstă se face din oficiu sau e necesară depunerea unei solicitări scrise.
Mulțumesc.
Bună seara.
De două săptămâni îmi este blocat accesul în curte din cauza lucrărilor de infrastructura: rigole carosabile, șanțuri ape pluviale, etc. Au săpat și cam atât
Lucrează în altă parte. Doresc să mă lămuriți ce pot face?
Vă mulțumesc.
Bună seara.
As dori sa aflu de ce nu se poate face recalcularea pensiei în cazul deciziilor de pensionare la limita de vârstă de dinainte de 2011, în baza legii 351/12/12/2022, având adeverință de la angajator pentru încadrarea si trecerea de la gr. 1- a, în grupa speciala.
Va mulțumesc
Cu scuzele de rigoare, vă mulțumesc!
Bună seara
Deci d-le MIRCEA CARP, dacă pensia în plata îi mai mare ca pensia rezultata din calcul (VPR× nr. de puncte) nu beneficiez de indexari anuale pana ma ajung cei care au puncte mai puține?
Deci contributivitate mai mică?
Sau vor fi modificări anuale a VPR-ului?
Mulțumesc
Bună seara.
Dacă prin noua lege de calcul a pensiei ( nr. puncte× VPR), rezulta o pensie mai mică față de pensia în plata mai beneficiez de eventualele indexari care ar urma în timp?
Va mulțumesc.
Bună ziua.
Sunt pensionar din 12/02/2019, la limita de vârstă. Pot depune doc. la casa de pensii Baia Mare în baza legii 351/12/12/2022?
Menționez faptul ca am 13 ani în grup.1 a
și documente de la angajator ptr. tecerea din gr. 1 a, în condiții speciale
Mulțumesc
Bună dimineața.
Teren extravilan, dobândit prin succesiune se poate vinde mai repede de
8 ani fără a fi supus impozitării?
Mulțumesc.