Si dupa ce obtin radierea uzufructului,ce acte prezint la asociatie,la gaze,la lumina,in legalitate sa fiu trecuta eu in contracte cat si la intretinere.
Deci tata a decedat in 2015,si in anul 2023 am facut dezbaterea mostenirii doar eu cu mama.,mama cedandu-mi partea ei care ii revenea din mostenire. Si apoi mi-a facut act de partaj voluntar cu uzufruct. Mama a decedat anul trecut in decembrie. Ce acte trebuie sa duc la asociatia de proprietari? Si la primarie? La gaze ,la electrica?
Buna ziua! Mama a decedat,,am facut act de partaj voluntar si mi-a lasat mie pqrtea de mostenire adica un apartament. Intrebarea mea este ce acte imi trebuie sa duc la asociatia de proprietari adica sa ma trec la intretinere
Deci mama a facut partaj voluntar cu mine cu uzufruct viager,adica cay traieste ea este stapana ,dupa moarte imi revine mie. Deci mama a decedat in luna decembrie si eu intreb ce trebuie sa fac eu in continoare ? Sa merg la primarie...
Si daca fratele meu are vreun drept?
Buna ziua! Am o speta de felul acesta:
Tatal meu a decedat acum 11 ani. In anul 2023 am facut dezbaterea dupa tata si am primit si eu si mama certificat de mostenitor. Vreau sa mentionez ca mama mai are un baiat din prima casnicie. Dupa dezbatere mama a facut acte de partaj voluntar cu uzufruct viager pentru apartament si cu 2 martori. Acum 4 luni mama a decedat. Vreau sa mentionez ca eu m-am ocupat de mama in ultima perioada a vietii ei,adica tot( spitale,medicamente TOT). Fratele de mama ar avea vreun drept la apartament.? Apartamentul lui tata si mama ( tatal nu era al lui).
Bună ziua! Am un proces din anul 2022, pe un eveniment rutier..Eu am contestat in instanta ,am facut plângere împotriva procesului contraventional. Anul trecut am cerut expertiza auto. După 6 luni expertul desemnat a făcut o precizare ca datorita unor probleme personale se retrage. Instanta a încuviințat alt expert auto. Acesta a făcut expertiza auto dar m-a chemat pe mine ,petenta din dosar și pârâtul adică IPJ,celeste parti adică intervenietul și firmele de asigurări nu le- a chemat. Domnul expertiza a depus expertiza ,dar cu părere de rău dansul a decedat. Avocatul intervenientului invoca nulitatea expertizei auto pt ca expertul nu a chemat toate părțile. Ce este de făcut în aceasta situație?
Bună ziua! Am o speță la care va rog sa ma ajutați. Mama mea a fost internata pe data de 21 octombrie 2024 intr-un camin de batrini fiind imobilizata la pat. S-a semnat un contract, și am achitat suma de 400p de lei pentru o luna. Pe dara de 21 noiembrie iar am achitat 4000 de lei iar pe data de 28 noiembrie mama mea a fost dusa la spital la terapie intensiva și pe data de 4 decembrie 2024 a decedat. Am fost la cămin sa vb cu d-na manager pt restituirea de bani dar ma tot amână. Ce pot sa fac? Care sunt pasii de urmat? Va multumesc