avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate Carmenstratone

Activitate Carmenstratone

Sa va răspund atunci ca nu am dat toate detaliile de la început....fratele meu a primit o garsoniera de la mama ,adică garsoniera unde a stat împreună cu mama....apoi mama casatorindu-se cu tata i-a lasat-o lui...deci clar ca nu l-a neglijat și aici este de vorbit, fratele meu ce pot sa spun faptul ca l-a bătut pe tata ... a batut-o chiar și pe mama noastră asa ca va rog frumos sa vorbim doar despre situația tip. În ceea ce privește dacă pot sa o dau în judecata . .cred ca ar trebui și aici este o situație care chiar nu as vrea sa mi-o amintesc. Oricum eu va mulțumesc pt ajutor și va rog sa va abțineți de la alte judecati și comentarii. Va mulțumesc.
Ce pot sa fac în continuare? Cum pot intra on posesia partii care m-i se cuvine? Menționez ca mama are varsta de 84 de ani și este o fire irascibila, schimbătoare cauta doar cearta...are și o vârstă de 84 e ani.
Da a renunțat la moștenirea de la tata am făcut un act prin notariat. Dar acum s-a razgandit asupra părții ei, deci mama nu vrea sa mai facem act de întreținere între ea și mine.
Bună ziua! M aflu intr-o situație foarte delicata. Tatăl meu a decedat în anul 2014. Mama mea are un băiat din prima căsnicie. Acum 2 luni mama a căzut și si-a rupt mana. De atunci și pana acum am avut grija de ea cu totul. Și am decis de comun acord sa ducem dezbaterea succesiunii după tata. Mama se decide sa-mi facă acte mie.( este vorba de un apartament). Am fost la notar a făcut dezbaterea succesiunii Mama renunțând la moștenirea ei. Deci în actul de la notariat scrie ca este renuntatator la succesiune. Acum mama s-a răzgândit.in privința ca vrea sa-mi lase mie și partea ei cu act de întreținere. Eu aștept un act de la primare pt schimbarea rolului. Ce pot sa fac în continuare? Ma depășește aceasta întoarcere a mamei.
Va mulțumesc
Va rog să-mi spuneți ar fi mai bine sa facem primul pas și anume dezbaterea succesiunii după tata,după care mama să-mi facă mie un contract de întreținere,unde eu o sa am toate obligațiile care-mi revin. După moartea mamei actul de întreținere poate fi atacat de fratele meu vitreg? Va mulțumesc.
Tata a avut pămînt de la părinții lui,iar cu mama deține un apartament din anul 1976. Precizez că mama nu este trecuta in actele apartamentului,dar căsătoria lor civilă a avut loc în anul 1974.
Tata a avut pămînt de la părinții lui,iar cu mama deține un apartament din anul 1976. Precizez că mama nu este trecuta in actele apartamentului,dar căsătoria lor civilă a avut loc în anul 1974.
Buna ziua! Act de moștenire
Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea să-mi facă acte și să-mi de-a tot. Întrebarea mea este daca se poate,având în vedere că mama mai are un fiu din prima căsătorie.,dar ei nu se înțeleg,fratele vitreg are un comportament nociv,deci mama nici nu vrea să-l vadă. Mama înainte de căsătoria cu tata a avut o garsoniera și i-a dat-o fratelui ,deci ea spune ca are conștiința împăcată că i-a dat și lui. Acum am nevoie de sfaturi cum este mai bine sa mergem la notar sau în instanță ? Am înțeles că acum noilor modif din codul civil actul dintre mama și mie poate fi atacat de fratele meu. Deci va rog să mă ajutați ! Va mulțumesc!
Ați reușit să primit banii din dosarul executării silite?
Pai la primul dosar care l-am avut în instanță și anume anularea executării silite de la un birou executoresc an câștigat în instanță taxa de timbru și cheltuielile de judecata am primit prin posta un plic de la Kruk Romania cu restituire de sume în dosarul X. Am completat ibanul meu și mi-au restituit suma. Deci nu am primit nici de executor,nici de la firma Invest Capital LTD. Și asta este și întrebarea mea, care sunt pașii de urmat?