Buna ziua! Mama a decedat,,am facut act de partaj voluntar si mi-a lasat mie pqrtea de mostenire adica un apartament. Intrebarea mea este ce acte imi trebuie sa duc la asociatia de proprietari adica sa ma trec la intretinere
Deci tata a decedat in 2015,si in anul 2023 am facut dezbaterea mostenirii doar eu cu mama.,mama cedandu-mi partea ei care ii revenea din mostenire. Si apoi mi-a facut act de partaj voluntar cu uzufruct. Mama a decedat anul trecut in decembrie. Ce acte trebuie sa duc la asociatia de proprietari? Si la primarie? La gaze ,la electrica?
Certificatul de moștenitor, actul de partaj, documentația cadastrala si un extras de Carte funciara pentru informare.
Ați radiat uzufructul, după decesul mamei?
Trebuie sa fi avut.
Altfel, nu avea cum sa fi fost constituit dreptul de uzufruct în favoarea mamei.
Verificați la Biroul de Carte Funciara a localității unde se afla imobilul.
Pentru radierea dreptului de uzufruct viager, trebuie sa prezentați la același Birou o copie legalizata după certificatul de deces al mamei și sa achitați un tarif de radiere de 75 lei.
Moartea mamei.
Imparatul
Sunt singurul copil al fostei mele mame. Aceasta in timpul vietii mi-a facut contract de intretinere, pe toata averea ei, ca eu sa o intretin si sa o ... (vezi toată discuția)