Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
cine mai e in amfiteatrul 2?
stiu ca nu mai e timp, dar va rog mult o idee macar la sub 38-ocrotirea prin lege a avocatului in exercitarea profesiei.Raspunderea avocatului pentru sustinerile sale in fata organelor cu activitate jurisdictioanala!
multumesc in cazul in care poate sa-mi raspunda cineva!!!!
o mnimala idee vreau doar!
In functie de obiectul protectiei judiciare, actiunile civile imobiliare se impart in ACTIUNI PETITORII SI ACTIUNI POSESORII. Actiunile petitorii sunt acele actiuni prin intermediul carora reclamantul urmareste valorificarea unui drept real asupra bunului.
In ceea ce priveste actiunile posesorii, dimpotriva, acestea au ca obiect doar ocrotirea posesiei ca simpla stare de fapt.
Distinctia intre cele doua categorii vizeaza numai actiunile imobiliare, deoarece, in dreptul nostru, in cazul bunurilor mobile posesiunea este asimilata cu un veritabil titlu de proprietate. In concluzie, posesiunea bunurilor mobile nu mai justifica ocrotirea lor pe calea procedurala a actiunilor posesorii.
Hotararile judecatoresti produc efecte diferite in cadrul actiunilor petitorii si posesorii. Astfel, hotararea pronuntata in petitoriu se bucura de autoritate de lucru judecat, pe cand hotararea pronuntata in posesoriu nu are autoritate de lucru judecat asupra petitoriului.
Eu cam atata stiu. Dc mai are cineva ceva in plus....:(
Am nevoie de o lamurire, va rog mult! Privitor la actiunea in revendicare mibiliara(civil)- domeniul acesteia e restransa la situatiile in care bunurile mobile au iesit VOLUNTAR din stapanirea proprietarului??? invat dupa chelaru si la un moment dat se cam contrazice...sau e gresala de tipar?! va rog mult sa ma lamuriti...multumesc:)