avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate Cyclops

Activitate Cyclops

Întrebare pentru următoarea speță:
S-a făcut act de succesiune după socrul meu. Singurii moștenitori: soacră-mea și nevastă-mea. Masa succesorală: un apartament și o mașină, ambele dobândite în timpul căsătoriei. La notar, soacră-mea a renunțat în favoarea soției mele la moștenire, drept pentru care acum dețin amândouă în proporție de 50% fiecare, cele 2 bunuri. Intrebarea este: se poate inmatricula mașina cu 2 proprietari? Să fie trecută pe rol la ditl cu 2 proprietari? În talon vor apărea 2 proprietari?
Firmele de contabilitate au regim special... Administratorul trebuie să fie musai expert contabil iar administratorul curent este partener (51%) cu un contabil autorizat care nu poate fi administrator... Poate fi administrator un expert contabil care nu are parte din firmă?

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, va trebui schimbat din functia de administrator....

Soc postraumatic, sindrom de anxietate, amnezie selectivă... depresie

Cornel Vasile a scris:

Despre ce afectiune este vorba?

Când administratorul unei firme de contabilitate ajunge să nu mai poată să muncească din cauza unei afecțiuni psihice mai răspunde legal de problemele firmei?
Bun... s-au mai schimbat datele problemei...
Am fost astazi la politie:
1. Desi am fost trimis cu 2 zile inainte sa-mi vizez dovada ca sa pot conduce, seful de birou insarcinat cu prelungirea vizelor a zis ca nu poate sa-mi prelungeasca dovada sau sa-mi dea alta fara acordul unui procuror.
2. Am fost la secretariat si mi s-a dat numarul de dosar, dar, acest dosar s-a intocmit pe sectorul 5 (desi fapta s-a petrecut in sectorul 4), Cel responsabil cu dosarul la sectorul 5 l-a declinat si l-a trimis la sectorul 4, unde se pare ca inca nu a ajuns.
3. Plimbandu-ma printre birouri la politie am aflat cum ca as mai avea un dosar penal pt ca as fi circulat cu permisul suspendat desi la accident nu mi s-a ridicat permisul si nici instiintare nu am primit acasa sa vin sa-l predau. Inca nu stiu numarul noului dosar si nici cine se ocupa de el.

Care sunt pasii legali pe care ii pot face pentru a afla mai multe detalii despre dosare. Cum pot ajunge sa le vad si eu? Unde trebuie sa ma duc? Ce cereri trebuie sa fac?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

In mai am avut un accident cu masina. Pe trecerea de pietoni am acrosat o femeie aparuta brusc dintre taxiurile parcate pe acea trecere de pietoni. Am oprit un echipaj de politie, la indemnul lor am dus femeia la spital unde i s-a facut radiografie, i s-a bandajat umarul (nu pus in ghips) si dupa 2 ore a fost externata. La politie am dat declaratie, s-au facut masuratori la locul faptei, s-a intocmit proces verbal cu schita, iar eu am plecat de la politie cu permisul de conducere in buzunar (nu a fost suspendat). Vreme de ~ 1 luna am dus - adus femeia la spital, i-am platiti radiografii, retete, pana cand i-au scos bandajul si au zis ca e ok.
Intre timp nu am mai auzit nimic despre dosarul meu.
In septembrie am fost surprins depasind tramvaiul pe contrasens si mi-a fost suspendat permisul de conducere pt o perioada de 1 luna (cu dovada de 15 zile). Ieri ma duc sa-mi ridic permisul in schimbul dovezii (pt ca mi se terminase perioada de suspendare) iar politistul de la permise mi-a zis ca nu poate sa-mi restituie permisul deoarece sunt in cercetare intr-un dosar penal de vatamare corporala nesolutionat, si ca tot ce va face va fii sa-mi scoata din sistem suspendarea pt depasirea tramvaiului, dar ca voi circula cu dovada aia vizata lunar la politie.
Acuma vin urmatoarele intrebari:

1. Este normal sa circul cu dovada ridicarii permisului pt depasirea tramvaiului vizata in contul dosarului penal deschis pt accident?
2. Unde trebuie sa ma duc si ce pot sa fac ca sa aflu stadiul dosarului de la accident?
3. Pot face ceva pt a grabii solutionarea respectivului dosar?
4. Care este cel mai bun scenariu si cel mai rau scenariu care se poate intampla in cazul dosarului accidentului descris mai sus si cum pot minimiza efectele negative (in mod legal)?

Va multumesc anticipat.

Se pare ca pe acest forum regulamentul nu contine decat obligatiile membrilor. :(
Buna ziua,

As dori sa stiu ca drepturi si ce obligatii au administratorii si/sau detinatorii unui forum public de discutii.

1) Au dreptul de a sterge subiecte/articole (topic-uri) care nu incalca regulamentul afisat al forumului respectiv si nici legislatia romaneasca sai internationala in vigoare (nu sunt calomnioase, nu contin injurii, pornografie, indemnuri catre piraterie, etc)?
2) Au dreptul de a suspenda cu sau fara atentionare prealabila conturi ale userilor care nu au incalcat regulamentul forumului sau legislatia romaneasca sau internationala in vigoare ?

Deocamdata atat.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,