avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturile Administratorilor de forumuri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturile Administratorilor de forumuri

Buna ziua,

As dori sa stiu ca drepturi si ce obligatii au administratorii si/sau detinatorii unui forum public de discutii.

1) Au dreptul de a sterge subiecte/articole (topic-uri) care nu incalca regulamentul afisat al forumului respectiv si nici legislatia romaneasca sai internationala in vigoare (nu sunt calomnioase, nu contin injurii, pornografie, indemnuri catre piraterie, etc)?
2) Au dreptul de a suspenda cu sau fara atentionare prealabila conturi ale userilor care nu au incalcat regulamentul forumului sau legislatia romaneasca sau internationala in vigoare ?

Deocamdata atat.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Fiecare forum public de discutii are un regulament de postare. In acel regulament sunt prevazute drepturile si obligatiile atat ale administratorilor forumului respectiv, dar si a userilor.
Se pare ca pe acest forum regulamentul nu contine decat obligatiile membrilor. :(
Salut,

Uite singurul aspect pe care il spune legea despre administratorii de forum-uri (daca consideram ca o firma administrator este cea care a construit si administreaza forum-ul in cauza):

Legea privind comertul electronic 365 / 2002

Art. 14:

(1) Dacã un serviciu al societãtii informationale constã în stocarea informatiei furnizate de un destinatar al serviciului respectiv, furnizorul acelui serviciu nu rãspunde pentru informatia stocatã la cererea unui destinatar, dacã este îndeplinitã oricare din urmãtoarele conditii:

a) furnizorul de servicii nu are cunostintã despre faptul cã activitatea sau informatia stocatã este nelegalã si, în ceea ce priveste actiunile în daune, nu are cunostintã despre fapte sau circumstante din care sã rezulte cã activitatea sau informatia în cauzã ar putea vãtãma drepturile unui tert;

b) având cunostintã despre faptul cã activitatea sau informatia respectivã este nelegalã ori despre fapte sau circumstante din care sã rezulte cã activitatea ori informatia în cauzã ar putea vãtãma drepturile unui tert, furnizorul de servicii actioneazã rapid în vederea eliminãrii sau a blocãrii accesului la aceasta.

In plus, art. 16 alin 3 din aceeasi lege spune ca:

(3) Furnizorii de servicii sunt obligati sã întrerupã, temporar sau permanent, transmiterea într-o retea de comunicatii ori stocarea informatiei furnizate de un destinatar al serviciului respectiv, în special prin eliminarea informatiei sau blocarea accesului la aceasta, accesul la o retea de comunicatii ori prestarea oricãrui alt serviciu al societãtii informationale, dacã aceste mãsuri au fost dispuse de autoritatea publicã definitã la art. 17 alin. (2); aceastã autoritate publicã poate actiona din oficiu sau ca urmare a plângerii ori sesizãrii unei persoane interesate.

In concluzie, administratorii de forum-uri au destul de multe obligatii impuse de lege. Citeste legea privind comertul electronic si o sa gasesti acolo si alte articole interesante.

Alin Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi tras la raspundere pentru ceea ce scriu utilizatorii pe forumul administrat de mine? tasta_ok tasta_ok Buna ziua Doresc sa imi construiesc un forum dar vreau sa stiu daca pot fi tras eu la raspundere in cazul in care un utilizator \"denigreaza\" o persoana ... (vezi toată discuția)
Este legală conectarea video-camerelor condominiului, prin internet, cu locuințele responsabililor? marioenergodna marioenergodna Bună ziua, Vă rugăm, avem nevoie de o părere legală din partea dumneavoastră privind securitatea supravegherii video. Asociația noastră de ... (vezi toată discuția)
Accesare date de trafic in proces civil alexeey alexeey Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces civil, una din parti (persoane fizice) poate cere accesarea datelor de trafic (drept proba). Prin \"date ... (vezi toată discuția)