avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut 1992

Activitate Ionut 1992

Eu am castigat procesul cu ei , chiar daca au facut recurs inclusiv la tribunal, insa judecatorul a motivat in sentinta ca oprirea autoturismului meu nu a blocat calea de acces a autospecialelor ( cum a fost intocmit procesul verbal , art 143, lit d ) , deoarece am depus la dosar poze din care a reiesit ca acea cale de acces era blocata de un stalp, iar masinile de interventie nu puteau oricum intra acolo , deci practic eu blocasem stalpul :))
Mulțumesc, voi scrie verdictul... Nu cred sa îmi fie nefavorabil... Vom vedea. Mulțumesc oricum tuturor care au adăugat comentarii.
Este stâlp montat în beton, nu mai poate fi vorba de acces auto acolo.
Aia am și făcut, am contestat PV-ul, însă doream să mă îndrept și împotriva polițistului cu plângere penală pentru abuz în serviciu și uzurparea de calități oficiale...
Mașina mea era parcată într-o parcare, parcare construită de primărie și folosită de locatari. Parcarea s-a dat în folosință undeva în luna Aprilie-Mai 2014. La acel moment din parcare, catre alee ( stanga/drapta blocuri ) se făcea accesul autospecialelor pentru intervenții. Din păcate aleea respectivă devenise bulevard, așa că am adunat 40 de semnături de la locatarii din zonă și am depus o cerere la primărie prin care solicitam blocarea accesului auto într-o parte a aleii, iar în luna Noiembrie 2014, a avut loc o ședință a Biroului Rutier ( la care a participat politia locală, politia rutieră și primăria ) în urma căreia s-a hotărât să se blocheze un capăt a aleii , și logic luându-se această hotărâre s-a comunicat echipajelor de intervenție că accesul acestora incepând cu acea zi se face doar pe partea opusă ( Dețin adeverință de la primărie ca montatul stâlpului e perfect legal ). Logic cei de la primărie au venit au montat stâlp acolo, practic blocând inclusiv accesul autospecialelor pentru intervenții, însă au lăsat partea opusă a aleii liberă, unde au montat un semn cu oprirea interzisă pentru a nu bloca accesul autospecialelor . MAȘINA MEA ERA PARCATĂ ÎN PARTEA UNDE BLOCASE PRIMĂRIA ACCESUL AUTO CU STÂLP, BLOCÂND ACEL STÂLP, IAR IN ACEL LOC NU MAI PUTEA FI VORBA DE BLOCAREA ECHIPAJELOR DE INTERVENȚIE CUM S-A SPECIFICAT DE AGENTUL CONSTATATOR ÎN PV, ... EU LA MENȚIUNI AM SPECIFICAT CĂ AUTOTURISMUL MEU UNDE ERA PARCAT NU EXISTĂ NICI UN SEMN CARE SĂ-MI INTERZICĂ STAȚIONAREA ȘI CĂ NU POATE FI VORBA DE ACCES AUTO, ACESTA FIIND BLOCAT DE UN STÂLP MONTAT DE PRIMĂRIE, PERFECT LEGAL .
S-a întâmplat recent?

djpedros a scris:

Eu am luat o amenda de la Politia Locala pe OUG 195, am facut contestatie si am pierdut

Nuuu, parcarea era de domiciliu, făcută de primărie, mașina în poziția în care era, nu bloca nici un drum public și doar stâlpul respectiv care era pus tocmai pentru a bloca accesul auto. Deci ceva blocat, nu mai putea fi blocat și de mașină mea.
Acum mie nu mi-e frică că nu pot sa câștig procesul cu politia locală, pentru că amenda a fost dată oricum abuziv ( cu siguranță la cerere ), deoarece autoturismul meu era parcat într-o parcare făcută de primărie, nu era pe spațiu verde, nu era pe trotuar, nu încurca alte mașini parcate, nu exista nici un semn care să interzică staționarea, ci pur și simplu bloca un stâlp care era montat tot de primărie ( conform unei cereri aprobate chiar de politia locala :)) ) , stâlp care a fost pus special pentru a bloca accesul autoturismelor pe alee , iar polițistul a spus că am blocat accesul autospecialelor ISU,, lucru total neadevărat deoarece accesul acestora se face pe partea opusă a aleii, unde exista semne care interzic staționarea ... să nu mai spun că în poza poliției locale exista un autoturism parcat pe trotuar cu care polițiștii nu au avut treabă... Eu vroiam să ma îndrept și împotriva agentului cu plângere penală pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale , și mai aveam nevoie de niște argumente... voi lua legătura cu un avocat pentru aspectul ăsta, Mulțumesc pentru răspunsuri tuturor.
Da, va multumesc,
Lucrul s-a întâmplat la domiciliu, unde un vecin a venit și mi-a spus ca cei de la politia locala fac fotografii mașinii mele, după ce îmi lăsa-se citația în geam, Evident că am ieșit afara și i-am întrebat de ce fac poze și prezentându-le documentul de identitate unul din agenți a fugit in mașină și s-a apucat de scris :(