avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate dobrea.katalina

Activitate dobrea.katalina

Sediu secundar cu mai mult de 5 salariati. S-a obtinut certificatul de inregistrare fiscala. Acesta trebuie arhivat la sediul secundar (Bucuresti) sau sediu social Iasi?
Multumesc!
MA SCUZATI. RASPUNDE CINEVA?
Buna ziua,
Suntem o societate cu activitate de productie. Lucram cu persoane juridice. Dorim sa percepem o taxa de eliberare a adeverintei de vechime, pentru persoanele ce nu sunt angajatii societatii, dar a caror arhiva o detinem. Se intocmesc aproximativ doua adeverinte pe luna.
Suntem obligati sa avem casa de marcat sau putem elibera chitanta pentru taxa respectiva?
Multumesc!
Buna ziua,
La o intalnire de afaceri s-a consumat si bauturi alcoolice. Stim ca TVA-ul aferent este nedeductibil, dar cheltuiala cu alcoolul cum o tratam din punct de vedere al impozitului pe profit? Este deductibila sau nedeductibila? Daca intra in categoria protocol ar trebui sa fie deductibila partial, daca o consider o cheltuiala ce nu genereaza venituri impozabile atunci ar trebui sa fie nedeductibila.
Care este opinia dvs.?
Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste biletul de avion, Suma facturii biletului de avion o trec in decont la randul 28.1? iar in D390 nu o trec deloc?

Aceeasi societate din Belgia ne factureaza un comision, o asigurare pentru marfa si un cost pentru utilizarea ERP - ului (pe factura scrie COST FOR USE ERP). ERP -ul este al societatii mama. Le pot considera servicii intracomunitare? Le trec in D 390 iar in D300 la randul 7.1 - Achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA (taxare inversa).
O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE FACTUREAZA VALOAREA BILETELOR DE AVION.
DUPA PAREREA MEA APLIC TAXARE INVERSA DEOARECE LOCUL PRESTARII SERVICIULUI AR FI IN ROMANIA SI IN D. 390 TREC SUMA LA SERVICII INTRACOMUNITARE PRIMITE. ESTE CORECT ACEST TRATAMENT?
MULTUMESC!