avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA REGIM TVA - FACTURA DIN UE PENTRU BILET DE AVION
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

REGIM TVA - FACTURA DIN UE PENTRU BILET DE AVION

O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE FACTUREAZA VALOAREA BILETELOR DE AVION.
DUPA PAREREA MEA APLIC TAXARE INVERSA DEOARECE LOCUL PRESTARII SERVICIULUI AR FI IN ROMANIA SI IN D. 390 TREC SUMA LA SERVICII INTRACOMUNITARE PRIMITE. ESTE CORECT ACEST TRATAMENT?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:23, 30 Septembrie 2019
Nu, transportul international este scutit de taxa. Cod Fiscal:

ART. 294 - Scutiri pentru exporturi sau alte operațiuni similare, pentru livrări intracomunitare și pentru transportul internațional și intracomunitar

(1) Sunt scutite de taxă:
g) transportul internațional de persoane;
Va multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste biletul de avion, Suma facturii biletului de avion o trec in decont la randul 28.1? iar in D390 nu o trec deloc?

Aceeasi societate din Belgia ne factureaza un comision, o asigurare pentru marfa si un cost pentru utilizarea ERP - ului (pe factura scrie COST FOR USE ERP). ERP -ul este al societatii mama. Le pot considera servicii intracomunitare? Le trec in D 390 iar in D300 la randul 7.1 - Achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA (taxare inversa).
In ceea ce priveste biletul de avion, Suma facturii biletului de avion o trec in decont la randul 28.1? iar in D390 nu o trec deloc?


Da, la rd. 28.1, nu se trece in D390.

Aceeasi societate din Belgia ne factureaza un comision, o asigurare pentru marfa si un cost pentru utilizarea ERP - ului (pe factura scrie COST FOR USE ERP).


Da, inafara de asigurare care este scutita de tva.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Bună ziua,
Legat de acest subiect, vă rog să îmi spuneți, în ce declarație trebuie să declar biletul de avion?
Înțeleg că nu trebuie declarat în 390.
Sunt obligat cumva declarat în vreo altă declarație? Sau pur și simplu nu declar deloc biletele de avion? (pe factură scrie 0% TVA)
Nu trebuie declarate in D390, asa cum ati spus. Puteti sa le cuprindeti in D300 la rd. 30.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colectez si platesc tva la achizitie bilete de avion-inchiriere zbor bucuresti- stat ue? cisexpertacc cisexpertacc Achizitie bilete de avion-inchiriere zbor Bucuresti- stat UE de la o firma non UE; colectez si platesc TVA? Declarare din punct de vedere D300 si D390? ... (vezi toată discuția)
Trebuie trecut in d390? alina240 alina240 Buna ziua, am o nelamurire legata de D390. Firma noastra presteaza servicii intr-o tara UE si in perioada in care sta acolo face unele achizitii gen: ... (vezi toată discuția)
Cumparare bilet de avion jovana jovana Buna ziua, in aprilie am cumparat un bilet de avion, factura este fara tva!! se aplica taxare inversa sau se inreg. factura fara tva, avand in vedere faptul ... (vezi toată discuția)