avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenUng

Activitate CarmenUng

buna ziua,

in blocul in care m am mutat, pe terasa lui mai exact a fost construita o piscina de catre dezvoltator. blocul are un regim de inaltime DS-P-5E-6/8 retras iar in documentatie am regasit releveul terasei unde nu apare piscina si apare ca fiind circulabila. intrebarea mea este: avea voie sa construiasca o piscina pe o terasa circulabila si la aceasta inaltime si fara autorizatie?
multumesc.
Nu am nici o anexa la contract și in contract nu se menționează nimic. O sa verific in cartea tehnica.
Mulțumesc

POPA GHEORGHE a scris:

Ar trebui sa cititi contractul de vanzare-cumparare cu atentie si sa studiati planul care a fost/ trebuia anexat la contract.
Daca celelalte blocuri au poarta montata, dupa parerea mea exista poarta pe proiect si investitorul nu a montat-o din motivul ... ?!

Nu erau prevăzute, dacă ar fi fost era foarte clar ca nu ne mai trebuie autorizație! Toate blocurile de pe strada au porți doar al nostru nu! El nu vrea sa pună pt ca dacă vroia făcea de la bun început!
Mulțumesc!
am discutat cu dezvoltatorul care sustine ca putem monta portile si ca nu ne trebuie autorizatie insa am vrut sa ma asigur.

multumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

In primul rand ar trebui sa cunboasteti motivul pentru care dezvoltatorul nu a montat poarta, posibil sa nu fi primit autorizatie de ctie. sau certificat de urbanism.
Gasiti aici informatii utile: www.avocatnet.ro/articol_375...

Buna ziua!

Locuiesc intr-un imobil nou construit unde dezvoltatorul nu a montat si porti ci doar a ingradit curtea. Este un singur bloc cu 2 scari. Dorim sa montam noi, locatarii, porti de acces si nu stim daca avem nevoie de autorizatie de constrcție sau nu. În Legea 50/1991, republicată, nu am regasit nici un articol care sa faca referire la acest aspect. mentionez ca motarea portilor nu se va face pe domeniul public, nu va avea fundatie si nici nu va schimba aspectul imobilului. Sunt cativa proprietari care nu doresc aceste porti si ameninta ca vor face reclamatie la primarie. De aceea, va rog sa îmi spuneți daca avem nevoie de autorizatie de constructie pentru aceste porti?

Va multumesc.
Buna ziua,

Va prezint următoarea situație:

Am cumpărat un apartament intr un bloc nou construit. Curtea blocului este destul de mică de jur împrejurul blocului fiind cu un rând de parcări si rămâne exact cât sa treacă o masina. Undeva intr unul din colțurile Curții a făcut dezvoltatorul pe un loc de parcare o improvizație cu un mic acoperiș pentru pubelelede gunoi. De asemenea blocul are si parcare subterana unde nu sunt vândute toate locurile de parcare ca nici in suprateran.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Care este legea in care trebuie sa caut Informații referitoare la obligațiile unei astfel de construcții?
2. Ce suprafața trebuie sa aibă drumul de servitute?( in cazul in care sa zicem ca in curte am vrea sa facem trotuar pietonal de jur împrejurul blocului nu ar mai avea pe unde sa treacă mașinile).
3. Este obligat dezvoltatorul sa construiască spațiu pentru pubelele de gunoi? Cum se calculează dimensiunea acestui spațiu?
4. Locurile de parcare pe care a făcut improvizația pentru pubelele de gunoi trebuie cedate administrației?
5. Are voie sa vândă Locuri de parcare in afara proprietarilor din bloc?

Mulțumesc frumos!
Dar in situația in care au fost montate ulterior fără acordul meu?
Nu se poate face nici o parcare de tiruri de exemplu fără nicio construcție? Mulțumesc
Buna ziua! Dețin 2 loturi de teren intravilan la centura orașului peste care trec pe diagonala cabluri de înaltă tensiune ! Îmi puteți spune va rog ce restricții sunt in aceasta situație? Adică ce se poate construi pe ele sau in ce scop pot fi utilizate? Pot cere chirie sau despăgubiri de la firma de electricitate care le deține? Mulțumesc !
Buna ziua,
In anul 2012 am dat procura fratelui meu pentru a ma reprezenta intr un proces, intr o alta localitate, pentru niște terenuri! El însă a mai folosit procura si intr un alt Proces cu terenuri despre care eu nu știam si la care continua sa se judece! Procura este expirata si am si anulat o dar se pare ca el continua sa o folosească! Spuneti mi va rog cum pot ieși din acest proces si cum il pot ataca in instanța pe el pentru ca mi a folosit procura fără sa stiu si fiind si expirata! Am aflat de proces pentru ca am primit de la Judecătoria resoectiva niște documente unde sunt menționate mai multe informații printre care si o taxa de timbru care are o valoare foarte mare!
Va mulțumesc!