avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligațiile unui constructor de blocuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligațiile unui constructor de blocuri

Buna ziua,

Va prezint următoarea situație:

Am cumpărat un apartament intr un bloc nou construit. Curtea blocului este destul de mică de jur împrejurul blocului fiind cu un rând de parcări si rămâne exact cât sa treacă o masina. Undeva intr unul din colțurile Curții a făcut dezvoltatorul pe un loc de parcare o improvizație cu un mic acoperiș pentru pubelelede gunoi. De asemenea blocul are si parcare subterana unde nu sunt vândute toate locurile de parcare ca nici in suprateran.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Care este legea in care trebuie sa caut Informații referitoare la obligațiile unei astfel de construcții?
2. Ce suprafața trebuie sa aibă drumul de servitute?( in cazul in care sa zicem ca in curte am vrea sa facem trotuar pietonal de jur împrejurul blocului nu ar mai avea pe unde sa treacă mașinile).
3. Este obligat dezvoltatorul sa construiască spațiu pentru pubelele de gunoi? Cum se calculează dimensiunea acestui spațiu?
4. Locurile de parcare pe care a făcut improvizația pentru pubelele de gunoi trebuie cedate administrației?
5. Are voie sa vândă Locuri de parcare in afara proprietarilor din bloc?

Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Unde amplasezi rampa de gunoi la bloc daca nu ai loc? Crist!@n Crist!@n La un bloc construit in 2015-2016 rampa de gunoi se afla pe un loc de parcare. Spatiu nevandut in jurul blocului nu exita. Cum se procedeaza in acest caz? De ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)
Loc parcare mai ingust decat majoritatea -- cf colectiv Gyo92 Gyo92 Buna ziua, Am cumparat de curand, un apartament, intr-un ansamblu imobiliar nou, cu parcare subterana. Pentru parcarea subterana este CF colectiv, unde sunt ... (vezi toată discuția)