avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate nicoleta_chesar

Activitate nicoleta_chesar

Da, este declarat si la anaf
Inafara de aceste documente ce tin de partea cu personalul, ar trebui sa mai pregatesc si alte acte pentru a fi totul ok ?
Mentionez ca voi inchide punctul de lucru si la onrc, voi notifica dsp-ul si dsva-ul .
Sa inteleg ca ar trebui sa incep demersurile de pe acum ca sa am toate actele corecte
Societatea noastră deține un punct de lucru la o adresă diferită de sediul social, având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul. În prezent, la acest punct de lucru sunt angajate două persoane pe postul de vânzător.

Începând cu luna noiembrie, suntem nevoiți să închidem acest punct de lucru, întrucât contractul de închiriere expiră și nu am găsit un spațiu adecvat pentru o nouă locație.

În consecință, activitatea de comerț cu amănuntul nu va mai exista, activitatea firmei se va desfășura doar la sediul social, fiind operată exclusiv de mine, în calitate de administrator. Datorită acestei restructurări, incasarile societății vor scădea de la aproximativ 15.000 de euro/lună la sub 3.000 de euro/lună.

Detalii suplimentare:

Desființarea posturilor de vânzător este o consecință directă a închiderii punctului de lucru și a restructurării activității.

Nu putem închide societatea definitiv din cauza unor credite și contracte de leasing în derulare.

Una dintre cele două angajate este însărcinată, iar noi am luat la cunoștință de această situație si am inregistrat dosarul la medicina muncii.

Întrebări și solicitări:

1.Care sunt pașii legali pe care trebuie să-i urmăm pentru a desființa cele două posturi de vânzător, în contextul închiderii punctului de lucru?

2.Ce soluții legale avem în situația angajatei însărcinate, având în vedere că postul de vânzător se desființează, iar în cadrul companiei nu mai există angajați/posturi/posturi compatibile cu pregătirea sa profesională?

Multumesc anticipat

Ca sa fiu mai explicita ma intereseaza cum as putea redacta decizia ca sa fiu sigura ca vom putea reprezenta-semna orice document fara a fi necesare semnaturile ambilor adm.
Cornel Vasile a scris:

Documente necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind schimbarea membrilor organelor de administrare şi/sau de conducere şi de control ori a reprezentanţilor persoanelor juridice care îndeplinesc această calitate şi modificarea datelor lor personale
[ link extern ]

Buna ziua,

Doresc ca SRL-ul sa aiba 2 administratori.
cum pot intocmi documentele necesare ptr adaugarea celui de al doilea administrator dar in asa fel incat fiecare sa aiba drept de semnatura fara celalalt in toate documentele necesare.
Buna ziua,

Am un stand tip candy shop, as dori sa comercializez si butelii de heliu, atat incarcate cu heliu cat si fara.
Ce cod caen trebuie sa activez si oare am
Nevoie de autorizatii, eu fiind doar un intermediar?
Multumesc
Buna ziua,

Tot caut si nu reusesc sa gasesc raspunsuri concrete
1. Ptr doar o luna (decembrie )voi inchiria “temporar” un spatiu intr-un centru comercial din bucuresti si ma intereseaza daca am nevoie de acord de functionare.
2. Ce coduri kaen trebuie sa am daca voi comercializa produse ambalate, coronite din jeleuri ( confectionate de mine), aranajamente la cutie din bomboane si jeleuri ( la fel realizate de mine) cat si neambalate ( vrac - la gramaj) : jeleuri, bomboane gumate, drajeuri, dar si balone cu heliu si pop-it-uri.
3. Daca cumpar un cantar autorizat trebuie sa il mai inregistrez la vreo institutie ???
4. Am oare nevoie de vreo autorizatie speciala ptr ca vand si produse alimentare neambalate individual
5. Eu sunt administrator dar ma voi ocup si de vanzare, in acest caz trebuie sa imi fac contract de munca? Momentan primesc indemnizatie ptr crestere copil si nu as vrea sa o pierd
6. Ce functie ii pot pune sotului in firma ptr a se putea ocupa de vanzarea produselor dar sa scutesc foarte multe taxe …
7. Oare ce acte am nevoie ptr a putea fi in regula cu dsp ul privind angajati

Scuzati romanul dar chiar am nevoie de o indrumare
Multumesc
Discuție Autorizare dsp
Buna ziua,

nu stiu exact unde m-as incadra cu ceea ce vreau sa fac .

am in centrul bucurestiul un magazin cu produse pentru cadouri ( gift shop ) dar vreau sa aduc un APARAT PENTRU CAFEA DE TIP ESPRESSOR pentru a comerciala si cafea ( asemanator 5togo ) cat si biscuiti/ciocolata -deja ambalate.
nu gasesc informatii despre cum ar trebui amenajat spatiul pentru a fi conform legii dar nu stiu exact nici ce autorizatii as avea nevoie.

multumesc frumos
Buna ziua,

nu stiu exact unde m-as incadra cu ceea ce vreau sa fac .

am in centrul bucurestiul un magazin cu produse pentru cadouri ( gift shop ) dar vreau sa aduc un APARAT PENTRU CAFEA DE TIP ESPRESSOR pentru a comerciala si cafea ( asemanator 5togo ) cat si biscuiti/ciocolata -deja ambalate.
nu gasesc informatii despre cum ar trebui amenajat spatiul pentru a fi conform legii dar nu stiu exact nici ce autorizatii as avea nevoie.

multumesc frumos