avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate intrebare18

Activitate intrebare18

Cu parintele nerezident.
Cum poate un parinte sa santioneze si sa apere legal dreptul la imagine pentru copiii sai minori care sunt expusi pe retele de socializare, fara permisiune, de catre o ruda de gradul unu care a depus marturie in instanta impotriva sa si care publica fotografii cu acestia cu titlul <<copiii mei minunati>> si care a dat dovada de elemente de alienare parentala evidente impotriva parintelui nerezident ?
Buna seara, Va multumesc pentru complexitatea raspunsului.
Buna ziua,
Cum se poate solutiona juridic situatia in care un minor in varsta de sase ani refuza sa vorbeasca la telefon cu parintele nerezident, in mod constant, chiar daca exista o sentinta judecatoreasca emisa pentru a pastra legatura telefonic saptamanal, iar parintele rezident la care se afla minorul a schimbat localitatea de domiciliu a minorului si gradinita acestuia fara sa anunte si fara sa ceara acordul prealabil al parintelui nerezident ? Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Delegarea se poate face chiar daca domiciliul minorului este stabilit provizoriu, iar procesul de custodie este inca in desfasurare ?
exercitarea autoritatii parintesti,

Buna ziua,
in situatia unui proces de custodie in derulare, este posibil ca parintele la care locuieste minorul, sa plece in strainatate ca sa munceasca,, lasand minorul in grija unui membru al familiei extinse...prin procura etc...cum ar putea / in ce directie ar influenta desfasurarea procesului de custodie ? Multumesc mult pentru raspuns.
STB = Societatea de Transport iBucuresti
In momentul achizitionarii unui abonament sau a oricairui titlu de calatorie, intre calator si STB se incheie...teoretic..un contract de achizitie a unor servicii..

Insa realitatea este ...in mod constant...alta...nerespectarea frecventa a programului de trafic....autobuze unul in spatele altuia......mizerie/jeg de nedescris in saloanele vagoanelor scaune, bare de sustinere foarte inalte, lipsa aerului conditionat, ,refuzul vatmanului de a incalzire a salonului la cerinta calatorilor.... bruscarea verbala, jignirile aduse calatorilor in varsta care se urca cu greutate. si ignorarea calatorilor de catre unii conducatori / manipulanti etc.
scarile de urcare foarte inalte, starea degradata a unor tramvaie..etc...sinele.degradate si periculoase si la traversarea pietonala, ..lipsa refugiilor ..in statiile situate in plin camp......neintretinerea curateniei abribusurilor...

discriminarea <<<pozitiva>>>> facuta de controlorii STB...

un calator cu abonament platit lunar, de zeci de ani, si cu doviezile celor mentionate mai sus....pentru INDREPTAREA situatiei SI DREPTUL unui serviciu achizitionat si platit..

cu ce sanse de castig se poate in judecata STB pentru toate aceste servicii achizionate sii neonorate la timp si calitatea acestora.

inclusiv primaria.

pentru a face DREPTATE, astfel incat tot STB sa inteleaga ca lucreaza cu public calator, cu drepturi.

pe cateva trasee...in mod special.

asa cum se procedeaza si la biletele de avion.

astfel incat sa se poata calatori la nivel european. ..unde intaietate in deplasare are transportul public.

Va multumesc.
Exercitarea autoritatii parintesti
Buna ziua,
parintele pe numele caruia a fost emis un ordin de protectie poate fi indepartat de la exercitarea autoritatii parintesti, in favoarea exclusiva a celuilalt... care se solicita si efectuarea unei expertize psihiatrice...existenta unui ordin de protectie este suficient pentru obtinerea custodiei exclusive..
Multumesc.
Respectare program vizita minori


Buna ziua,

instanta a dat paratei dreptul provizoriu de a lua contact direct cu minorii o data pe saptamana, timp de doua ore, in prezenta reclamantului concubin.

la ultima intalnire fizica a paratei cu minorii, reclamantul a venit insotit de sora paratei, care urmeaza sa declaratie in instanta in defavoarea acesteia.

drept urmare s-a iscat un conflict intre partile prezente, iar sub influenta surorii paratei, care vine zilnic in casa concubinului parat ca menajera si bona, ca urmare a atmosferei create de adulti, copiii au refuzat sa mai mearga la parata. reclamantul a inceput sa aduca jigniri paratei si s-a facut nevazut in parc impreuna cu sora paratei si copii, unde au petrecut cateva ore.

parata a facut filmari, a chemat politia locala, a venit insotita cu o martora și a a adunat probe.

in aceasta situatie, reclamantul ce poate risca din punct de vedere al legii? risca pierderea domiciliului provizoriu al minorilor care se afla la acesta sau sa fie acuzat de alienare parentala?

parata urmeaza sa aiba apel intr-o saptamana contra programului de legaturi cu minorii stabilit de instanta.

Va multumesc mult pentru timp si interes.

- Editat de admin: Vă rog nu mai puneți atâtea puncte de suspensie aiurea, faceți textul foarte greu de urmărit. -
Multumesc pentru raspuns.
Concubinul este de acord si incurajeaza marturia surorii contra surorii parate.

La fel si sora parata se poate opune marturiei propriei surori.

in alta ordine, probele audio cu violentele grave si repetate asupra minorilor, alaturi de certificatul de boala psihica grava a mamei surorii si marturia surorii cu privire la comportamentul anormal si violent al surorii sunt suficiente pentru solicitarea unui examen psihiatric si decaderea surorii din drepturile parintesti?

in prezent minorii se afla la concubin, ca urmare a unui ordin de restrictie si deciziei instantei.

- Editat de admin: Repet rugămintea de a nu mai ”presăra” inutil în text atât de multe puncte de suspensie. Mulțumesc -